HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

NABESCHOUWING | Heren 1 sluit seizoen in stijl af

Afgelopen zaterdag speelde de equipe van trainer Simons de laatste competitiewedstrijd van het seizoen. Er werd afgereisd naar Volendam om te spelen tegen de plaatselijke RKAV aldaar. Voor de Kooltuinstrijders stond er niets meer op het spel, maar de thuisploeg zou bij winst én het verlies van Ter Leede in Sassenheim het kampioenschap kunnen vieren.

FC Rijnvogels kon dus geheel onbevangen aan de wedstrijd beginnen met de wetenschap dat er eerder dit seizoen met 3-2 werd gezegevierd op de Oranjehemden. De wedstrijd ging van meet af aan gelijk op met kansen voor beide goals. Zo waren er kansen voor Romano van der Stoep, Jaap van Duijn en Max van der Steen, maar de bal wilde er niet in. Dat gebeurde na ruim een half uur spelen wel aan de andere kant. Jeffrey Verkerk was te laat bij een diepe bal en de “eerste” Tol had geen moeite om de bal in het lege doel te werken, 1-0. Het is niet de eerste keer dit seizoen dat FCR in de achtervolging moest en misschien wel juist door dit gegeven was het al weer heel snel gelijk. Roy van Leeuwen wist een voorzet van Jaap van Duijn op de juiste waarde te schatten en schoot raak in de rechterhoek, 1-1. Met deze stand werd ook de rust gehaald en terwijl alle spelers lekker konden genieten van de thee, werd het veld nog maar eens besproeid. En dat hadden ze goed gezien in Volendam. De tweede helft werd er één waarin het spel op en neer golfde en waar allebei de teams vol voor de winst gingen. Al direct in de eerste minuut na rust werd Jaap van Duijn vrij voor de goal gezet. Hij wist wel raad met dit buitenkansje en zette de stand op 1-2! De voorsprong was daar. Na een uur spelen moest doelpuntenmaker Roy van Leeuwen licht geblesseerd het veld verlaten en mocht Joey Lauhouh zijn allerlaatste minuten maken in het shirt van FCR. Hij verlaat onze club en is volgend seizoen te bewonderen bij het Alphense Boys waar Hein van Heek aan het roer staat. Een minuutje later mocht Jaap van Duijn vanaf 11 meter aanleggen voor zijn tweede van de dag, 1-3! De titelaspiraties van de palingrokers leken verlammend te werken, want er was op dat moment maar één ploeg dat aanspraak mocht maken op de overwinning. En dat waren de Katwijkers waar Aleks Auluc 25 minuten voor tijd zijn debuut in één mocht maken. Hij verving Niek Ossevoort. Ook Jaap van Duijn, alweer belangrijk met twee goals en een assist, werd gewisseld. Jan de Bruin was zijn vervanger en zodoende was trainer Simons door zijn wissels heen. De “tweede” Tol mocht niet veel later de 2-3 voor zijn rekening nemen en de spanning was weer even terug in de wedstrijd. Heel even maar, want topscoorder Max van der Steen pikte nog zijn goaltje mee, op aangeven van de ingevallen Joey Lauhouh, 2-4. De vijfde Rijnvogel treffer kwam van de schoen van de rappe Lauhouh. Een mooie invalbeurt met een goal en een assist voor deze sympathieke buitenspeler die in tegenstelling tot enkele andere spelers wél tot het eind van het seizoen zich onverminderd bleef inzetten voor FC Rijnvogels.
Het slotakkoord was nog voor de thuisclub waar in de slotminuut de eindstand op het bord werd geschoten, 3-5. FC Rijnvogels boekte wederom een overwinning tegen Volendam waarmee het uiteindelijk terug te vinden is op de zesde plek van de ranglijst.

Nabeschouwing
Bij aanvang van het seizoen waren de doelstellingen helder. We wilden de top vijf aanvallen. Deze doelstelling is met een zesde positie op de ranglijst redelijk gelukt. Er werd dit seizoen met een vrijwel geheel nieuwe groep gestart en dat vergt tijd om de juiste samenstelling te vinden dat het beste werkt voor FC Rijnvogels. Toch vinden we dat niet terug in de uitslagen. In de eerste seizoenshelft werden er maar twee punten minder vergaard dan in de tweede. Er werd “slechts” vijf keer verloren tegen zeven maal met lege handen in de tweede seizoenshelft. De cijfers:
                                                gespeeld winst gelijk verlies punten voor-tegen
1e seizoenshelft                     15             6          4           5          22            24-22
2e seizoenshelft                    15              8          –            7          24            29-22

Wat de tweede seizoenshelft de roodhemden voornamelijk heeft opgebroken is de krapte in de selectie. Dit seizoen begonnen we met 23 spelers in de selectie! Maar halverwege het seizoen voelde een drietal spelers zich genoodzaakt om hun spullen in te leveren. Zij konden zich niet vinden in hun reserverol en gaven er de brui aan. Bovendien werd de selectie van begin af aan geteisterd door blessures. Diederick Hoogerwaard raakte al geblesseerd bij de eerste training en moest vrijwel het gehele seizoen aan zich voorbij laten gaan. Dirk-Jan van den Oever en Kevin Wijmer kampten met langdurige blessures en ook Ricardo de Vlugt, Arie de Vreugd, Lesley Kluivers en Niek Ossevoort zaten te vaak naar hun én onze zin langs de kant. Een speler van de gehele selectie kwam wél in alle wedstrijden in actie en dat is Romano van der Stoep. Een goede tweede is Luuk Slegt. Hij ontbrak door een blessure in 1 wedstrijd en miste in de overige wedstrijden slechts 75 minuten!
Jimmy Simons maakte in de competitie gebruik van totaal 24 spelers. Aleks Auluc maakte zijn debuut in de laatste wedstrijd tegen Volendam.

FC Rijnvogels is dus geëindigd op een zesde plek:

Jaap van Duijn was bij ruim de helft van de doelpunten rechtstreeks betrokken. Met 13 assists en 14 goals had hij een behoorlijk aandeel. Max van der Steen maakte er 17 en mag zich dit seizoen dus bekronen tot topscoorder. De rijtjes:
Goals:                                                                          assists:
Max van der Steen    17                                            Jaap van Duijn        13
Jaap van Duijn          14                                            Joey Lauhouh            7
Roy van Leeuwen       5                                            Romano vd Stoep     5
Luuk Slegt                    4                                            Roy van Leeuwen    4
Romano vd Stoep       4                                            drie spelers                2

Nutteloze weetjes en feitjes

Er werd dit seizoen 12 keer verloren. Van twee clubs die boven ons stonden werd twee keer verloren te weten Feyenoord en Jong FC Den Bosch. Drie clubs die onder ons eindigden, wonnen ook twee keer van ons: Jodan Boys, Spijkenisse en Smitshoek.
Ter Leede en ’s Gravenzande wonnen beide hun thuiswedstrijd van FC Rijnvogels.

Veertien maal boekten we winst. Vijf tegenstanders bleven twee keer met lege handen achter: Achilles Veen, Volendam, Xerxes, Nootdorp en Zwaluwen. Van ’s Gravenzande, DFS, Capelle en Swift werd één keer gewonnen. Dit gebeurde overigens in alle vier de gevallen bij ons thuis op De Kooltuin.

Uit werd er drie keer gelijk gespeeld (DFS, Swift en Capelle) terwijl er thuis één keer de punten werden verdeeld (Ter Leede). De cijfers:
                                                     gespeeld winst gelijk verlies punten voor-tegen
uitwedstrijden                              15             5         3           7         18             24-25
thuiswedstrijden                         15             9         1            5        28             29-19

Veertig keer pakten we geel. Dit leverde twee schorsingen op. Drie keer werd de rode kaart voor de neus gehouden. In totaal vier wedstrijden brommen was het gevolg.

Negen keer wist Jeffrey Verkerk zijn goal schoon te houden. De drie wedstrijden waarin hij niet mee deed, gingen alle drie verloren.

30/05/2019


Alle wedstrijdverslagen van Heren 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media