HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Mooie afsluiting van het seizoen voor het tweede

Tweede sluit seizoen in stijl af

 

De revanche die het team van trainer Arie van Dijk op Rijnsburgse Boys nam was pijnlijk voor de geelzwarte buren. Zij waren bij winst nog een theoretische kanshebber voor de titel mits Quick Boys tegen Feyenoord zou verliezen. Dat deden zij later op de dag op Nieuw Zuid niet maar waren al kampioen omdat de Vogels met 3-2 van de uien wonnen.

 

Het was de afsluiting van een wisselvallig seizoen met verrassende uitslagen tegen toppers en ook flinke nederlagen. Van Dijk kampte af en toe met personele problemen maar zag zijn mannen toch op een keurige zevende plaats finishen.

 

In de derby waren de Boys in de eerste fase het beter spelende team maar de defensie van de Vogels en met name doelman Sven IJzendoorn wilden van geen wijken weten. Het was dan ook tegen de verhouding in dat Timon van Duijn na een dieptepass fraai het leer achter Alessandro Kwant schoot. Het werd nog erger voor de bezoekers toen Tim Otten na een afgeslagen aanval alsnog het Rijnsburgse netje onverwacht vond. Schipbreuk bij de tegenstander. Het had nog erger kunnen worden na een counter maar Daan Luyten probeerde het zelf met een lob maar Kwant had het in de smiezen, Geen 3-0 maar op slag van rust 2-1 na een fraaie treffer van Giel van den Hoek.

 

In het tweede bedrijf namen de bezoekers aanvankelijk de touwtjes weer in handen en hadden pech met een bal tegen de lat. De counters van de Vogels bleven gevaarlijk en Timon van Duijn ontsnapte weer eens maar werd een duidelijke scoringskans ontnomen. Leer op de stip. Kevin de Jong achter de bal en die stuurde Kwant het verkeerde bos in, 3-1. Er volgde een evenwichtige strijd met kansen aan beide kanten maar IJzendoorn kweet zich prima van zijn taak als sluitpost en zijn kompanen voor hem verijdelden ook menige Rijnsburgse mogelijkheid. Ook de gastheren kregen nog enkele mogelijkheden maar de 3-2 viel na een scrimmage aan de andere kant. Na een spannende slotfase kwam er geen verandering meer in de stand en zo sloot het tweede het seizoen in stijl af.

Smet op de wedstrijd was de lelijke knieblessure die Leroy den Haan opliep. Sterkte gewenst.

05/06/2022


Alle wedstrijdverslagen van Heren 2

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media