Monster uitslag voor Rijnvogels MO19 (17-0)

Zaterdag stond de eerste thuiswedstrijd op het programma voor de meiden MO19. Aanwezige coaches Philip en Albert beschikken over 14 meiden, Anouk is afwezig en Lotte is geblesseerd.
Onder lekkere weersomstandigheden wordt warmgelopen, de zaken zijn goed voorbereid. De tegenstander UVS heeft minder geluk, ze verschijnen met 9 meiden. De wedstrijd begint ook 10 minuten later.

Ebi, Rianne, Iris, Romy, Femke, Roos, Marieke, Naomi, Mieke, Pascalle en Jedidja beginnen op het veld. Johleesa, Manouk en Kim starten op de bank. Er wordt meteen druk gezet door Rijnvogels, na een aantal minuten geeft de scheidsrechter een penalty voor hands, Marieke weet de strafschop meteen te benutten en 1-0 voor te komen. Er wordt veel vooruit gespeeld, het is voor de meiden ook even anders voetballen tegen 9 meiden. De coach geeft aan dat de meiden rust aan de bal moeten krijgen. De kansen worden gecreëerd, Mieke en Jedidja krijgen kansen om te scoren maar gaan helaas naast of in de handen van de keeper. Jedidja heeft later weer een kans en kan de bal mooi in het doel plaatsen. Halverwege de wedstrijd beland de bal in de sloot, gelukkig weet de broer van Pascalle, (Robbert) deze er snel uit te vissen. De wedstrijd vindt plaats op de helft van de tegenstander, Naomi weet de 3-0 op de teller te zetten. Manouk komt erin voor Johleesa en Pascalle voor Mieke, ook wisselen Roos en Iris van positie. Naomi en Johleesa weten voor de rust allebei nog te scoren. Tussenstand 5-0.

De rust wordt buiten benut, de meiden blijven langs het veld en worden geïnstrueerd voor de tweede helft. De tweede helft wordt er gescoord door Iris die een mooie voorzet van Naomi krijgt.
Jedidja krijgt de 7-0 binnen de doelnetten. Iris heeft de smaak te pakken en maakt het 8ste doelpunt voor Rijnvogels. Kim komt er voor Jedidja in, ze is blij dat ze weer speel minuten kan gaan maken, ze pakt de laatste vrouw positie. Iris scoort met het hoofd de 9-0 binnen. Naomi de 10-0. Naomi komt wederom voor de keeper, waardoor Pascalle het laatste zetje kan geven. Naomi kan de 12-0 in haar boekje noteren. Ook Kim die als laatste vrouw opkomt krijgt een kans maar schiet naast het doel. Iris weet de keeper te passeren en schiet de 13-0 binnen. Door een eigen doelpunt loopt de score op naar 14-0. De rek is er uit, ook Rijnvogels heeft moeite om scherp te blijven, gelukkig blijven de meiden rustig over tikken en houden veel balbezit. Door een prachtige corner van Jedidja weet Manouk met het hoofd de bal in te tikken. Even later plaats Manouk de 16-0 binnen. De vlagger van UVS loopt niet meer mee, het is gedaan, Pascalle kan een balletje mooi terug leggen op Naomi die de 17-0 binnen schiet.

De derde overwinning zit in de pocket, maar het is belangrijk om volgende week weer de focus te vinden om weer te werken met elkaar naar een wedstrijd. Scherp blijven, rust aan de bal, dan moet het goed komen.