Vrouwen 2: Monster is een maatje te groot voor Vrouwen 2

Na een knotsgekke wedstrijd afgelopen woensdag voor Rijnvogels Vr. 2 stond afgelopen zaterdag de tweede bekerronde op het programma.

Er werd afgereisd naar Monster, tegen het eerste vrouwen team, deze dames spelen in de tweede klasse en staan bovenaan.

Er moest gestunt worden vandaag !

Door blessures en andere zaken was de selectie wat aangepast, Nikki Kraijenoord en Jannette van Belen vanuit Vr. 1, speelde beide een helft mee, ook sloten Mieke Den Heijer en Manouk Bastiaans uit Vr 3. na hun wedstrijd aan. Sandra Owel en Naomi van der Horst spelen vandaag met Rijnvogels Vr. 1 mee.

trainers/coaches Theo Hoogerheijde en Gerard Hoogenboom hadden de volgende opstelling in gedachten: Ebi Meijer onder de lat. Romy de Haas, Iris van Delft, Amanda van Haaren en Femke Fielemon begonnen in de achterhoede, Marieke van Hensbergen, Danique van Leeuwen en Bess van den Brink  op het middenveld en in de voorhoede, Pascalle Ooms, Jannette van Belen en Mirjam Gerling. Nikki Kraijenoord en Jedidja van der Put begonnen op de bank.

De eerste helft ging gelijk op, Monster was gevaarlijk en Ebi moest een aantal keer in actie komen om een doelpunt te voorkomen, liet een paar fantastische reddingen zien. Rijnvogels speelde fel en zat kort op de tegenstander en vocht voor iedere bal. Kreeg ook een aantal corners maar konden deze niet verzilveren met een doelpunt. Dan rolt halverwege de eerste helft een bal van Monster naar het doel en kaatst via de paal gelukkig de andere kant op, “save by the pole ”.

Door een prima ingreep op de bal krijgt helaas Rijnvogels een vrije trap tegen, op een gevaarlijke plek en de tegenspeelster kan deze doorkoppen en de 1-0 maken voor Monster.

Rijnvogels gaat nog feller op de bal en krijgt wat het verdiend, want door een Corner van Marieke kan Jannette de bal in het doel koppen en gaat Rijnvogels de rust in met 1-1.

De tweede helft zijn Jannette en Amanda gewisseld voor Jedidja en Nikki. Monster geeft meteen na de rust gas en komen, 2-1 en later 3-1 voor. Dit valt zuur bij  Rijnvogels, ze proberen wat terug te doen en Pascalle kan de bal terug leggen op Marieke maar deze bal komt in de handen van de keeper. Dan trekt Monster de score nog op 6-1, het zit Rijnvogels niet mee, de vechtlust blijft maar moet in Monster de meerdere erkennen.

Manouk en Mieke maken ook nog speelminuten in de tweede helft, zij komen erin voor Iris en Danique. Meiden, Bedankt voor het aansluiten na jullie wedstrijd !

Helaas geen volgende bekerronde, komende week weer hard werken naar de volgende wedstrijd toe, nieuwe kansen om weer punten te gaan pakken in de competitie !