MO19 ruim langs Oranje LD Team

Een hele speciale oefenwedstrijd voor onze meiden van Onder 19. Er werd op woensdag 15 maart namelijk geoefend tegen Oranje LD Team. Dit is het Nederlands Elftal onder 19 jaar voor praktijkscholen. Geheel getooid in Nederlands Elftal tenue verschenen ze aan de start. De wedstrijd was niet de enige activiteit van de oranje dames. ’s Middags om 15.00 uur hadden ze zich al gemeld op De Kooltuin voor een welkomstwoordje van de bondscoach, een training, een maaltijd in de kantine van FC Rijnvogels en daarna het echte werk: de wedstrijd tegen ons hoogste jeugdelftal.

De speelsters van de tegenstander kwamen uit het hele land. Van Enschede tot aan Den Helder en van Venlo tot aan Bodegraven. Een leuk elftal wat hard voor elkaar werkt en heel veel over heeft om voor dit team uit te komen. Er waren lekker veel toeschouwers naar De Kooltuin gekomen om deze wedstrijd te aanschouwen en beide teams stonden te trappelen om te beginnen. Rijnvogels natuurlijk vol in het vertrouwen na de sterke winstpartij  in de competitie tegen het altijd lastige Barendrecht.

Er zat direct een hoog tempo in de wedstrijd en de eerste goal lag dan ook al snel in het netje. Door een persoonlijk foutje kon de linksbuiten van het Nederlands Elftal vrij doorgang krijgen naar de goal van keepster Tessa Haakman en binnen een handvol minuten keek Rijnvogels al tegen een achterstand aan. Gelukkig is de ploeg daarna wakker en begint het steeds beter te draaien zoals we het graag zien van onze meiden. Goed verzorgd voetbal waar een plan achter zit en na balverlies zo snel mogelijk het weer in bezit krijgen. Er ontspon zich een mooi schouwspel voor de toeschouwers waarbij Rijnvogels de bovenliggende partij was. Toch wisten de meiden de eerste helft niet de goal te vinden. Al waren ze er dichtbij met een schot op de paal, enkele gevaarlijke corners, wat mooie individuele acties en combinaties.

Rijnvogels had het beste voor na de rust bewaard. Jeanny Harders wist na rust de ban te breken. Deze uitstekende speelsters wist na een goede combinatie met Naomi van der Horst met een geweldige kanonskogel vanaf het 16 meter gebied haar ploeg weer op gelijke hoogte te brengen. Daarna was het alleen nog maar Rijnvogels wat de klok sloeg. Een corner van wederom Jeanny Harder viel voor de voeten van de technisch begaafde Marieke van Hensbergen. Zij behield het overzicht en speelde haar maatje Jedidja van der Put aan en de spits wist de bal stijlvol via de keeper in de goal te werken. De honger naar goals was nog lang niet gestild bij onze talenten. Een goede actie van Pascale Ooms en dito overstapje van Manouk Bastiaans brachten Roos Filippo in stelling en met een geplaatst schot liet ze de bal prachtig in de kruising ploffen. De 4-1 kwam van het hoofd van Marieke van Hensbergen die bal een corner precies op de juiste plaats stond. Het slotakkoord was voor Manouk Bastiaans, die als aanvaller een sterke wedstrijd speelde. Zij wist in een 1 tegen 1 duel met de keeper zich tot winnaar te kronen en de 5-1 eindstand op de borden te zetten.

Het was een mooie wedstrijd van onze meiden. Met fris en aanvallend voetbal werd het sterke Oranje LD Team de wil opgelegd en in de tweede helft werd dat ook in doelpunten omgezet. Een mooie avond dus en zeker voor herhaling vatbaar. Nu op naar de competitie waar aanstaande zaterdag Graaf Willem II VAC op bezoek komt.