MO17 verliezen van UVS MO 17

We spelen laat deze zaterdag. Pas om 14.30 uur. De tegenstander is sterk weten we op voorhand al. Ze verlaten het veld met scores zoals 18-0. Maar goed, we gaan er gewoon voor!

Vandaag zijn trainers Ruud en Willem van de partij en zorgen voor een goede warming up. De meegekomen supporters vragen zich af of Ruud gestopt is met roken. Maar misschien vindt hij lolly’s gewoon lekker. Dat kan ook. Zet een groepje ouders neer die even niets te doen hebben en we bestempelen je gelijk als een gestopte roker met ontwenningsverschijnselen. Maar ik dwaal weer af.

We beginnen de wedstrijd iets over half drie. Ik zeg…..iets OVER half drie. Hier komen we later op terug. De wedstrijd gaat van start en er volgen gelijk al heel wat schoten op het doel. Linda staat echter ontzettend goed te keepen, maar kan niet voorkomen dat er uiteindelijk toch eentje in gaat. De stand is 1-0.

We komen aan de bal en Kyra geeft een mooie voorzet naar Ilse die precies goed staat, maar er net niet bij kan. Het is moeilijk om als supporter geen aanwijzingen te roepen, dat is een soort van tweede natuur die we nog moeten afleren. Wel toegestaan is het roepen van “ HUP!” en “ Goedzo!”, aldus trainer Willem. Oke, we gaan het proberen. Wij willen ons uiteraard netjes aan de huisregels houden.

De tegenstander is inderdaad een zeer sterke ploeg. Ze duwen ook behoorlijk en wij zijn daar wat terughoudend in. Waarschijnlijk omdat onze meiden de vorige wedstrijd steeds werden teruggefloten wanneer zij dat deden.

We zien een nieuwe speelster het veld betreden. Het is Naomi die al een paar keer heeft meegetraind en Naomi heeft er zin in zo te zien. Een snelle dame! Emma weet een doelpunt te voorkomen direct gevolgd door een redding van keepster Linda die de bal weg moet slaan. UVS probeert het weer en nu is het Janien die de bal voor de doellijn houdt.

De wedstrijd blijft spannend en dan krijgen we een corner! Krijgen we nu de kans op de gelijkmaker?

NEE!!!! Want de scheidsrechter fluit af. Huh? Zijn we al klaar? Nee toch? Het is 15.03 en we zijn niet om 14.30 uur begonnen. En dan ook nog eens affluiten terwijl de corner nog genomen moet worden? Hier gaat iets duidelijk niet goed. De ouders doen hun beklag bij de scheidsrechter die doodleuk zegt dat hij zijn klok op 45 minuten had staan. Dat is dan ook weer grappig, omdat onze speeltijd 40 minuten duurt. Maar goed op zijn klok hadden we dus 45 minuten gespeeld en zo gaan we de vervroegde rust in. Zelfs de trainster van UVS trok haar wenkbrauwen hierover op.

De tweede helft zijn onze meiden feller, maar soms zien we speelsters niet helemaal op de juiste plek staan. Beetje rommelig, dat is jammer. We zijn nog wel getuige van een ontzettende mooie aanval. Een samenspel van Kayleigh, Elice, Sandy en Naomi. Maar we krijgen de bal er niet in.

UVS weet door te breken en het is 1 op 1 met onze keepster. Linda komt koelbloedig uit haar doel en houdt hem gewoon!

Nog een laatste kans voor ons. Elice en Sandy samen in de aanval en Sandy haalt uit. Net niet! UVS gaat vervolgens er met de bal vandoor richting ons doel. Dit keer is Linda net te laat. De bal schuift net onder haar door. De eindstand is 2-0. En daar mogen we best trots op zijn. Zeker tegen zo’n ster team. Het was een leuke wedstrijd om te zien. De tweede helft duurde nu wel 40 minuten. Klokje van de scheids was nu wel goed ingesteld. Volgende week spelen we thuis om 12.45 uur. Tot dan!