Wedstrijdverslag FC Rijnvogels MO17-1 –  RKDEO MO17-1

Verdediging: Ilse, Elice, Sanne, Emma

Middenveld: Lotte, Kayleigh, Elisa

Voorhoede: Eline, Sandy, Kyra

Wissels: Neline, Tessa

Op een winderige en regenachtige zaterdag troffen wij de nummer 1 van de competitie.  Een tegenstander waar we dus veel van konden verwachten. Helaas heeft ons team nog steeds te kampen met een aantal geblesseerden, maar gelukkig wilden Neline en Eline (MO15-1) graag hun steentje bij dragen aan ons team. En dat hebben ze zeker gedaan. Complimenten dames want jullie hebben zeker je mannetje gestaan. Lekker fel op de bal en mooie acties. Zoals ik al zei, onze verwachtingen van RKDEO waren hoog gespannen en een aantal dames in het team lieten inderdaad blijken over talent te beschikken. Maar helaas bleek deze wedstrijd zich vooral te kenmerken door vele blessures. Al snel kwam Sanne in botsing met een tegenstandster en moest zij het veld verlaten. Beide ploegen kwamen echter niet echt tot doelrijke kansen, verrast waren wij toen ook dat de 0-1 viel, het leek niet eens echt een schot op doel, de bal rolde er eigenlijk gewoon een beetje knullig in. Het spel ging verder maar wederom voor beide ploegen geen doelrijke kansen. Echter wel weer een valpartij en een speelster van RKDEO moest het veld uitgedragen worden. Met een 0-1 achterstand gingen we de rust in.

Na de rust leek er niet veel in het spel te veranderen. De twee uiterst snelle vleugels van RKDEO werden keurig opgevangen door Emma en Ilse, echt waar, mijn complimenten daarvoor dames. En ook Sandy die deze wedstrijd weer eens in de achterhoede te vinden was, leek blijken nog steeds prima daar haar functie te kunnen vervullen. Maar zoals ik al zei deze wedstrijd kenmerkte zich vooral door botsingen, valpartijen en blessures. Want ook in de tweede helft, moest wederom een speelster van RKDEO het veld verlaten na een val op haar hoofd. En niet veel later lag ook Emma op de grond. Gelukkig kon zij het spel wel weer hervatten. Ook Sanne was weer dusdanig hersteld, dat zij de laatste 10 minuten weer terug het veld in het kon. Ruud gooide de opstelling om want ja of je nu met 0-1 of met meer verliest dat maakt dan ook niet uit.  Dus Sandy ging van achter weer naar de voorhoede. En wat een vlammende laatste 10 minuten kregen we daardoor te zien.  Aanvallen over en weer. Een kans voor Kyra, een prachtige vrije trap van Lotte, een kans voor Sandy. Maar ook RKDEO liet nog wat zien. Twee afgekeurde doelpunten wegens buitenspel en een kans op doel die nog net door Emma van de lijn werd gehaald. Helaas wisten we niet de in mijn ogen verdiende gelijkmaker te maken, voordat de scheidsrechter af floot. En tja… ook de scheids zagen wij trekkenbenend het veld verlaten. Geblesseerd??