MO17-1 – RKAVV MO17-2

Zaterdag 28-10                     FC Rijnvogels MO17-1       –       RKAVV MO17-2           4-0

Alle 14 meiden vandaag beschikbaar voor de wedstrijd tegen een nieuwe tegenstander in onze competitie. Lastig inschatten maar aan de andere kant ook niet zo belangrijk omdat wij toch wel van eigen kracht uitgaan. Met een guur windje schuin in de rug trapten we precies om 1430hr af onder leiding van scheidsrechter Zuijderduijn. Al snel bleek dat we de bovenliggende partij waren en dan is het wachten op de eerste goal welke na 8 minuten spelen viel, doelpuntenmaker Sandy na uitspelen van 2 man en de keeper. En 4 minuten later weer Sandy na goed doorzetten. Een snelle comfortabele voorsprong, dan is het hopen dat de meiden blijven voetballen en niet te makkelijk gaan denken. Ik moet zeggen dat ze dit aardig bleven doen ondanks het vervelende windje en de langzaam groeiende irritaties en commentaren vanaf de zijlijn bij leiding en supporters van RKAVV. Jammer genoeg slaat dit soort commentaar altijd over op de meiden dus het gemekker in het veld werd ook meer en meer, moet wel zeggen dat onze meiden er redelijk boven bleven staan en niet meegingen hierin. Gewoon doorvoetballen was het credo en dat resulteerde na 18 minuten in de 3-0 door Kyra met een heerlijk schot over de keeper in de verre hoek, prachtig doelpunt.

De 4-0 viel in de een na laatste minuut van de eerste helft gescoord door Sandy, een onvervalste hattrick. Heerlijk voor het team en leuk voor Sandy wiens opa en oma voor de eerste keer kwamen kijken. Wat opa en oma ook zagen was dat Sandy in de laatste minuut toch weer meeging in het gezuig en gezeur van de tegenstander en zich liet verleiden tot “naslaan” wat leidde tot een gele kaart en bijbehorende 10 minuten tijdstraf. Volgens Sandy zal dit nooit meer gebeuren dus maken we er maar geen woorden meer aan vuil. 😊  Gevolg is echter wel dat we het begin van de tweede helft met 10 man moeten beginnen, wat we met wat tactisch schuiven aardig oplosten. Verder was het zaak om met deze wind de bal over de grond te houden en met deze opdrachten begonnen we de tweede helft.  En daar is het bij gebleven helaas want na 3 minuten besloot de scheidsrechter de wedstrijd te staken na een aanvaring met de begeleider van RKAVV die weigerde het veld te verlaten. Het hoe en waarom laat ik maar in het midden want ik heb er niet bijgestaan.

Het jammere is dat zo,n wedstrijd helaas door gezeur vanaf de zijlijn niet meer hervat kan worden omdat de gemoederen onder de uit supporters zo hoog waren opgelopen dat de scheidsrechter besloot de wedstrijd definitief te staken. Extra jammer voor Ilse die toch nog 3 minuten fier met de aanvoerdersband mocht lopen, een gelukje voor Sandy die haar 10 minuten straf niet hoefde uit te zitten. Ook jammer voor de vader van Marith die Mike verving in de tweede helft als vlagger, heb het stokje niet 1 keer omhoog zien gaan. Maar al met al gewoon balen want de meiden hadden graag de wedstrijd uitgevoetbald en de score uitgebouwd. Gewoon maar weer knallen op de training dan, volgend weekend helaas vrij.