MO17-1 – Quick Boys MO17-2

Quick Boys MO17-2 – FC Rijnvogels MO17-1

Op een zeer winderig Nieuw Zuid mochten we aanvangen op veld 6, voor de 2e keer dit seizoen tegen het team van oud gediende Huig D. Door afwezigheid van onze “toevallige toeschouwer” hebben we onze immer gemotiveerde Eline, momenteel geblesseerd door gescheurde enkelbanden, bereid gevonden een verslag te maken van deze wedstrijd.

Zonder zijn trouwe assistenten Ruud (samen met Lotte verplichtingen in Limburg) en Willem (in een luie stoel op Tenerife), maar met Mike als assistent scheidsrechter erbij, mocht Jan Pieter dit keer het team alleen vanaf de bank coachen. De vorige wedstrijd tegen Quick Boys thuis werd winnend afgesloten, maar een bal kan altijd vreemd rollen.

Om precies 12:38 uur ving de wedstrijd aan. Na 5 minuten een goed lopende aanval vanaf de linkerzijde via Aysha, Sanne, Kayleigh, Sandy kwam de bal weer terug bij Sanne, die deze rustig in de linkerhoek schoot. De 2-0 wederom door Sanne door goed doorlopen na een inzet van Sandy. Met Emma, Elice, Elisa en Aysha in de achterhoede werd er weinig gevaar weggegeven achterin. Na 20 minuten wist Sandy, na twee op onverklaarbare wijze afgekeurde doelpunten, toch zelf de 3-0 op het scorebord te zetten. Ondertussen is Ilse gewisseld voor Kyra.

Met een voorsprong van 3-0 gingen we de rust in. Met een extra “coach” (Aysha gewisseld voor Ilse) op de bank, na de rust eigenlijk weer hetzelfde wedstrijdbeeld als in de 1e helft. Een scherp FC Rijnvogels wat alles zoveel mogelijk “voetballend” trachtte op te lossen. Dit was ook de opdracht van Jan Pieter. Zo weinig mogelijk lange ballen, omdat dit toch niet veel zin had met de wind die dwars over het veld lag. Met een paar goed lopende aanvallen, zowel over links en over rechts, na 15 minuten spelen de 4-0 door Dieneke. 12 minuten later een voorzet van Marith over rechts op Sandy, die haar 2e via de binnenkant paal mocht binnen schieten. Een solo over de linkerkant van Kayleigh had ook wel een doelpunt verdiend, echter zij koos voor de verre hoek en schoot jammer genoeg net naast.

Al met al een sterk optreden. Allen goed vanuit jullie positie gespeeld. Van achteruit zoveel mogelijk alles voetballend opgelost door zowel Elice als Elisa. De beide backs Emma en Aysha (2e helft Ilse) hadden de beide snelle buitenspelers goed onder controle. Dieneke op het middenveld goed aanspeelbaar en na 75 minuten zichzelf helemaal “leeg” gelopen. Beide andere middenvelders controlerend naar binnen gespeeld.

Nogmaals een leuk potje voetbal waar we veel “voortuitgang” in zat. Ga zo door. Op naar de volgende wedstrijd, een tegenstander uit de onderste regionen van onze competitie. Eline bedankt voor je samenvatting van deze wedstrijd. De spelers die vandaag er het meest uitsprongen zijn Elice en Kayleigh, zij komen daarom ook in aanmerking voor “de elftal van de week”.