MO17-1 op koers.

Zaterdagmiddag 2 november. Het “vlaggenschip” van de FC Rijnvogels Meidenafdeling heeft nu 4 competitie wedstrijden achter de rug en staat met 12 punten op kop in de 1e klasse. Met 20 doelpunten voor en pas 1 tegen mogen we spreken van een uitstekende competitie start. Gisteren was de wedstrijd tegen medekoploper ARC MO17-3, een nieuwkomer in de 1e klasse. Een volledige team wat is over gekomen van Alphense Boys. Hun laatste wedstrijd hadden zij met 13-2 gewonnen tegen Katwijk, dus mogen we spreken van een ruim scorende vermogen. Onze verdedigers waren gewaarschuwd.

De 1e helft begonnen we met een windkracht 5 in de rug. Met in de achterhoede Iris/Malou/Sascha en Francis, middenveld Judi/Neline en Elise, voorhoede Louise/Quinty en Corine. Keepster Karlijn moest haar doel schoon zien te houden. Op de bank Elisa (verdediging), Claudia (middenveld) en Marith (aanval). Afwezig waren Liya (andere sport) en Lisa (geblesseerd). Na ca. 15 minuten een mooie aanval over rechts, waarbij de keepster door Louise laag met een schuiver in de hoek word gepasseerd. 0-1. Dit is haar 3e doelpunt alweer deze week. Nog geen 5 minuten later goed doorzetten van Corine op links. Via onderkant lat viel de bal achter in het net. 0-2.

Duidelijk was wel dat ARC ook over een aantal goede speelsters beschikt. Vooral de as was zeer beweeglijk met een rappe spits. Zij kreeg ook een aantal goede kansen, maar mistte gelukkig voor ons de scherpte. Ook wij kwamen voor de rest niet meer aan scoren toe. Tijdens de rust werden de meiden door Jan Paul en Ruud erop gewezen dat de 2e helft goed geconcentreerd moet worden begonnen, want 1 ding was zeker met de wind in de rug zou ARC zo snel mogelijk hun achterstand goed willen maken. Dat bleek wel de eerste 10 minuten. Het was lastig om onder hun druk uit te voetballen, en mede door een aantal goede reddingen van Karlijn stond nog steeds de 0-2 op het scorebord. Gedurende de 2e helft kregen we weer meer grip op de wedstrijd en konden we heerlijk op de counter gaan spelen.

Corine werd door Francis in de diepte gespeeld, was veel sneller dan haar tegenstander, en kon op de achterlijn netjes terug leggen op de meegelopen Quinty. De niet te missen kans werd door onze topscorer netjes in het rechter hoekje gelegd. Een aanval “uit de boeken”. Mooi om te zien hetgeen op word getraind tijdens de wedstrijd tot uitvoering komt. Genieten als trainers. Even later het laatste doelpunt van de wedstrijd. Deze weer op naam van Quinty. Door goed doorzetten van Neline, kreeg Quinty de bal in de loop mee, omspeelde de keepster van ARC en schoof de bal met links beheerst binnen. Ook haar 3e doelpunt deze week. Als de assistent scheidsrechter iets “strikter” was geweest hadden er zeker nog wat meer doelpunten aan onze zijde kunnen vallen. Kortom hebben de meiden deze week 2 mooie wedstrijden op de mat gelegd. Met name gisteren met heel veel strijd. We kunnen met z’n  dik tevreden zijn ;).

Na een aantal maanden heeft iedereen een beetje zijn plekje gevonden in het team. De meiden speelden vorig seizoen in 2 verschillende elftallen, maar hebben nu de klik met elkaar gevonden. Leuk team om als kader mee te werken en om trots op te zijn. Iedere week worden er weer stappen gemaakt. Ook onderdeel van hun opleiding zijn de techniektrainingen van Philip van de Eijkel op de maandagen. A.s. zaterdag de uitwedstrijd tegen Foreholte MO17-1. Een oude bekende. Alle support is ook dan weer van harte welkom.