Verslag FC Rijnvogels MO17-1 – Meerburg MO17-1

Verdediging: Sanne, Elice, Ilse, Emma

Middenveld: Elisa, Kayleigh, Janine

Voorhoede: Tessa, Sandy, Kyra

Wissel: Lotte, Naomi M, Dineke

Op een koude kooltuin zien we al bij aankomst dat we een pittige tegenstander krijgen. De meiden zijn al druk aan het warmlopen en inspelen en dat ziet er niet verkeerd uit. Maar onze meiden zien we groeien en groeien, dus we weten dat ze zich niet zomaar gewonnen gaan geven. Door het uitvallen van Aysha, hebben de trainers de opstelling moeten aanpassen. Ilse normaal in de voorhoede is op de plek van Aysha gezet en Tessa op de plek van Ilse. We zien inderdaad in het begin van de wedstrijd dat de meiden nog even moeten wennen op hun plek. Meerburg gaat gelijk goed van start en de dames schuwen geen fysiek contact. Waarmee ik niet wil zeggen, dat ze onsportief zijn, ze gebruiken gewoon goed hun lichaam. Iets wat onze meiden ook best meer mogen doen. Tot vlak voor rust gaat de wedstrijd gelijk. Onze meiden weten de aanvallen van Meerburg goed op te vangen en krijgen zelf ook nog een aantal kansen. Helaas vlak voor de rust valt de 0-1.

De meiden zijn al begonnen als ik terugkeer bij het veld, en ik zie ze de bal uit het net vissen, de tweede helft is amper begonnen en Meerburg heeft al gescoord. De meiden laten zich overrompelen en niet veel later valt ook de 0-3. Gelukkig laten ze de hoofden niet hangen en blijven de meiden gaan. Ze herpakken zichzelf en het spel wordt weer beter. Het harde werken wordt beloond, Sandy krijgt de bal in haar voeten en scoort 1-3, dat geeft weer moed. Helaas is er niet veel later aan de andere kant een hoekschop en deze wordt prachtig in het doel gekruld, een beauty van doelpunt, ik kan niet anders zeggen. In het einde van de wedstrijd zijn er nog aan beide kanten kansen en uit een van die kansen weet Lotte wederom een goal te scoren. 2-4 is ook de eindstand.

Ondanks het verlies hebben we genoten van de wedstijd. Want we zien jullie nog iedere week groeien. Dus trainers, chapeau! Jullie werk gaat zijn vruchten af werpen, want wederom is deze wedstrijd weer gescoord. Dineke hartelijk dank dat je bij ons in wilde vallen.  Ilse je deed het prima op de plek van Aysha en ook Tessa in de voorhoede, mooi waargenomen. Aysha mocht trouwens dan wel niet in het veld staan, ik denk dat de hele kooltuin haar heeft kunnen horen. Ondanks je blessure en kou toch je team komen aanmoedigen, that’s teamspirit!! En dat wordt denk jullie grootste kracht, jullie zijn een echt team!!