HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

MO17-1: Het was verder een mooie dag met aangename temperaturen.

Zaterdag 14-10                    DHL MO17-1     –    FCRijnvogels MO17-1      3-2

 

Het was verder een mooie dag met aangename temperaturen.

Hier had ik het graag bij gelaten dit keer, natuurlijk niet zonder onze vaste supporters te bedanken voor support en rijden en Dieneke,s vader voor het vlaggen. Vind het namelijk niet makkelijk om een wedstrijd te verslaan waarin het woord “voetbal” niet voorkomt. Dat hebben de dames vandaag namelijk niet gedaan.

Daarom schrijf ik vandaag over een andere hobby van mezelf, namelijk koken. Ga ik proberen om een mooi recept met jullie te delen.  Wat we vandaag wilden klaarmaken is een topper in de Nederlandse keuken namelijk de “food bal”, op papier een super simpel gerecht als je je houdt aan de juiste hoeveelheden en bereidingstijden. Eerst maar eens de ingrediënten opnoemen van dit klassieke gerecht. Benodigd: 13 a 14 meiden, 1 veld, 1 tegenstander, 1 scheidsrechter, 2 vlaggers, nrs 1 en 2 van de competitie, peper, prachtig mooi weer en inzet.

Bereiding is ook super simpel, 2x 40 min opzetten. Na de eerste 40 min even van het veld halen en 15 min laten rusten, daarna draaien en weer 40 min. Het geval wil echter dat er toch weer is afgeweken van dit eenvoudige recept en dat er ingredienten zijn weggelaten maar ook extra toegevoegd met als resultaat dat de “food bal” volledig is mislukt.   Extra,s zoals zenuwen (een snufje kan geen kwaad, maar je gebruikt snel teveel), veel te weinig peper en geen overleg. En dan hadden we ook nog last van een naar mijn idee bedorven scheidsrechter, ellende met dit ingredient is dat je dat pas tijdens het bereiden merkt. Kortom, de les die we hier uit kunnen trekken is dat je je gewoon moet houden aan het vaak super simpele recept en niet moet gaan toveren met andere toevoegingen.

Ik hoop dat we er van geleerd hebben en deze week met trainen weer vooruitkijken en met z,n allen weer stappen maken zodat we as zaterdag bij de derby tegen Quick Boys er weer staan als vanouds!! Verder wil ik nog even aandacht besteden aan het wisselen in de tweede helft (dit voor “de beste stuurlui”). Enige tactische wissel was Emma van rechtsback naar linksback, de rest van de omzettingen kwamen allemaal voort uit pijntjes en ongemakken van de dames.

16/10/2017


Alle wedstrijdverslagen van MO17-1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media