MO17-1 – Forum Sport MO17-1 3-0

Zaterdag 23-09-2017

FCR MO17-1 – Forum Sport MO17-1 3-0

Wat een heerlijke middag om de competitie te beginnen, prachtig weer en 14 meiden die stonden te trappelen om er iets moois van te maken. Na het bezielende praatje van Ruud (Jan Pieter vindt werk belangrijker??) begonnen de dames aan de warming up en daarna door naar veld 3 waar het moest gebeuren vandaag. Onder leiding van scheidsrechter Rietveld (de senior versie dit keer😊) werd 1330 begonnen aan de wedstrijd. Aftasten na de aftrap maar al gauw bleek FCR de bovenliggende partij en dat resulteerde al na 5 minuten in de 1-0 door Sandy na goed doorzetten van onze spits. Eline zorgde er onbedoeld voor dat de keeper van de tegenstander gewisseld moest worden en dat zorgde er ook voor dat de defensie van Forum Sport onrustiger werd, altijd meegenomen 😊 De Rijnvogels bleven de betere en heel af en toe zagen we vanaf de kant de dingen terug waar we op trainen. Zo ook de 2-0, een prachtige corner van Kayleigh die er netjes in 1x indraaide en zo stonden we na een half uur spelen op 2-0 en zo gingen we ook de rust in.

In de rust toch maar weer gehamerd op de standaard dingen die nog al te vaak fout gaan of gewoon niet gebeuren. Maar bij een 2-0 stand lastig aannemen want we staan toch voor en het is heerlijk weer immers, dus waar maak je je druk om.

Tweede helft eigenlijk hetzelfde beeld met een beter FCR die het eigenlijk alleen verzuimde om de score te vergroten. Tot in de 20e minuut Emma met een prachtig bekeken afstandschot de stand op 3-0 bracht en de wedstrijd gelopen was. Ook hier weer een situatie waar we op trainen want wij zien graag de opkomende back scoren of in ieder geval meedoen in de aanval.

Al met al een goede overwinning en een heerlijk begin van de competitie, gefeliciteerd dames. Puntje van kritiek blijft dat jullie het jezelf nog vaak veel te moeilijk maken. Het is goed om te zien dat jullie blijven knokken en blijven gaan maar het kan allemaal zoveel makkelijker. Kantelen en de bal simpel rondspelen blijven punten waar we hard aan moeten werken maar deze selectie heeft het wel in zich om dit uiteindelijk ook te beheersen en op het veld te laten zien. Wij van de begeleiding hebben daar nog steeds alle vertrouwen in!!