MO15: Keurige 0-3 overwinning

WVC MO15-1 – FCR MO15-1 ( 0-3 )

Na weken van rust, vandaag toch maar in de pen geklommen om weer eens wedstrijd van dit leuke team te delen met de rest van de wereld.

Na een wat moeizaam begin na de winterstop, waar de eerste 2 wedstrijd nipt werden verloren, was het vorige week wel dat er gefeest kon worden in de kleedkamer. Op een zeer winderig Nieuw-Zuid werd met 3-0 gewonnen van QB- MO15-2. Dit gaf de burger weer moed dat de vorm die de meiden voor de winterstop hadden weer langzaam aan het terug komen was.

Vandaag stond de wedstrijd tegen WVC MO15-1 op het programma, op zich een prima affiche want ondanks dat WVC nog geen wedstrijd had gewonnen, waren de verliezen minimaal en met 2 maal gelijkspel kon het niet anders dan dat dit toch een vrij sterk team zou zijn. Aangekomen in Roelofsvarensveen werd ons oog gelijk richting veld 1 getrokken, daar waar alle velden de lievelings bedekking hebben van onze meiden ( kunstgras ) was dit veld voor een deel bedekt met een andere groene substantie genaamd gras, dat was wel ff slikken voor sommige aangezien deze substantie er ook wel om bekend stond dat dit los kon komen van de bodem en zo samen met de rare bruine onderlaag toch wel voor vlekken kon zorgen in de smetteloos witte broekjes.

Na een warming-up kon om iets voor 13:00 onder de bezielde leiding van Martin de wedstrijd beginnen. Al vrij snel werd er duidelijk dat de plaatselijke niet van plan waren om onze meiden de 3 punten mee te laten nemen naar de Kooltuin. Er werd door de meiden van WVC flink druk gezet, en doordat ze net iets feller waren kon het ook niet uitblijven dat er op onze helft toch wel wat kansen werden gecreeërd. Het was goed zichtbaar dat onze meiden toch wat moeite hadden om de bal rond te spelen en zo de tegenstander uit hun spel te halen. Een paar keer lukte het de meiden om vanaf het middenveld de buitenspelers Lisa en Marith te bereiken die vervolgens probeerde om Quinty in de spits aan te spelen, maar veel acties kwamen niet dichter dan het 16 meter gebied en anders stond de keepster van de tegenpartij wel haar mannetje. Na wat kansen heen en weer waarbij wij toch ook geholpen werden door de paal en Karlijn, kon na 35 minuten worden afgefloten voor de rust, iets wat voor ons geen minuut te vroeg kwam. En met de brilstand op het bord werd er naar de kleedkamers gegaan

In de kleedkamer kon het natuurlijk niet uitblijven dat er eerst gekeken moest worden wie er allemaal vlekken op haar kleding had gekregen, en na een flinke pep-talk en wat verschuivingen op het veld kon er met de tweede helft worden begonnen, een helft waarbij de opdracht simpel was ‘sneller reageren en feller op de bal ’

Bij het eerste fluitsignaal van de tweede helft bleek al snel dat de meiden tijdens de pep-talk geen ZUURKOOL in de oren hadden gehad en goed hadden begrepen dat het echt even anders moest. Al vrij snel werden er wat mooie aanvallen gecreerd waarbij Corine op links de zeer felle aanvoerster van de tegenpartij met 1 goede schouderduw dusdanig uit haar spel wist te halen dat ze de gehele helft maar een schim was van wat ze de eerste helft liet zien. Na 10 minuten werd er vanuit het middenveld een mooie aanval opgezet , en na een paar prachtige combinaties werd Quinty bereikt , die het net achter de keepster deed bollen 0-1 Dit doelpunt was een ware bevrijding voor de meiden en (uiteraard trainers ) en elke minuut groeide dan ook het zelfvertrouwen dat de punten toch nog mee zouden gaan richting Katwijk. WVC was zichtbaar aangeslagen en kwamen na dit doelpunt ook niet echt meer in hun spel, uit alle macht werd er geprobeerd om ons doel te bereiken maar veelal werd de aanval op het middenveld al in de kiem gesmoord door Iris v Delft en Maisam die beide de centrale verdedigingsrol met verve op zich namen. Door hun snelle buitenspeelsters was het dat ze heel af en toe wat druk konden zetten, maar onze backs Sascha en Francis beten zich als ware pitbulls in hun tegenstander waardoor er van echte dreiging niet te spreken was. In de 17de minuut was het Judi die met een indraaiende corner Louise perfect op maat wist te bedienen, en door simpelweg haar voet tegen de hoge bal te zetten de keepster kansloos maakte en zo de 0-2 aantekende. Na dit doelpunt werden onze meiden nog brutaler en waar het de eerste helft moeizaam was elkaar te vinden, leek het wel of elke bal nu aankwam, er werd goed gecombineerd en geregeld was het Chantal die vanuit het midden Corine wist te bereiken die vervolgens met mooie voorzetten de bal voor de pot wist te krijgen. Het kon dan ook niet anders dan dat dit niet bij de 2 doelpunten zou blijven.

Uit alle macht probeerde WVC maar met lange ballen ons doel te bereiken, maar het rondje koenen op de training had Stefanie zeker geen windeieren gelegd, en geregeld wist ze deze hoge ballen dan ook met een handige beweging weer van richting te veranderen. Maar ook Iris v Duijn die sinds 2 wedstrijden ons team is komen versterken, wist door haar felheid op het middenveld de bal geregeld uit de lucht te plukken.

Helaas moest de auteur van dit schrijven nog elders verplichtingen voldoen, en vlak voor het einde, en na een foutloos optreden als grensrechter werd  het vlaggenstokje dan ook overgegeven aan Eddy Vink die de laatste 10 minuten voor zijn rekening zou nemen,  ‘waarvoor dank dat we wederom op je konden rekenen aan de zijlijn’ . Gelukkig lag de te nemen route met de auto langs het veld, en bij het passeren ervan ( waarbij natuurlijk even extra langzaam werd gereden ) kon ik nog net zien dat Corien vlak voor het eindsignaal met een prachtige curve de bal in de rechter bovenhoek wist te plaatsen 0-3.

Na een moeizame eerste helft hebben deze toppers wederom laten zien dat ze blijven knokken, en dat deze vechtlust zich ook beloont. Elke week staan wij als trotse trainers aan de zijlijn, want wie wil er nou geen trainer zijn van zo een fantastisch club met meiden, waar het plezier onderling en op de training al vanaf minuut 1 goed zichtbaar is,  en ook op het veld voor elkaar willen knokken, en ja met zo een heerlijke overwinning als vandaag zijn we stiekem natuurlijk nog net ietsjes trotser.