MO11-1. Een verdiende overwinning voor onze meiden

25/ 05/ ’19     FC Rijnvogels MO11-1 tegen Bernardus MO11-1

” Een verdiende overwinning “

Om 8:31 begon de wedstrijd met Tess in de goal en Lisa als wissel. FCR was vanaf het begin de voetballende ploeg maar echte kansen waren er nog niet gecreëerd in de eerste paar minuten. De corner van Bernardus in de 8e minuut gaf geen dreiging. Fleur kreeg daarna nog twee kansen maar de ene was voor de keepster een de andere ging naast. Isabel gaf twee schoten van afstand naar voren waarbij er één gevaarlijk dicht bij de goal kwam. Helaas was daar niemand om hem op te vangen.

Na de eerste time-out bleef Nikki als wissel achter. Bernardus kwam nu af en toe wat dichter bij onze goal, maar was niet bestand tegen de defensie. Ze wisten zich wel een paar corners toe te eigenen maar die werden weggewerkt. Suzan ging even later richting het doel van Bernardus maar de hoek was te moeilijk en dus resulteerde haar kans in een achterbal. Lisa had ook een mooie kans maar die was voor de keepster. En daarna aan de andere kant hetzelfde verhaal. Tijd voor wat limo.

Na rust bleef Esmee langs de zijlijn toekijken met een zere knie. Ze keek toe hoe een mega grote kans van Nikki, die werd aangespeeld door Suzan, net niet over de doellijn ging. In de 38e minuut werd daar dan eindelijk de verdiende goal, ingeschoten door Lisa. Fleur kreeg even geen lucht nadat een bal hard in haar buik geschoten werd. Toch bleef ze door bikkelen tot de laatste time-out.

Het laatste kwartier begon zonder Suzan. Dit laatste kwartier ging FCR vol voor de aanval. Lisa, Nikki en Esmee voorin, Tessa en Fleur middenveld en Mariël en Isabel bleven defensief hun taken uitvoeren. Het dominante spel van FCR leverde de nodige kansen op; Nikki schoot de bal over en het schot van Esmee was voor de keepster. Tessa schoot helaas naast. Maar na een mooi ingeschoten corner van Esmee kon Tessa dan toch de score verdubbelen. Suzan mocht de laatste paar minuten toch nog even ballen omdat Esmee erg veel last van haar knie had. Doordat FCR erg aanvallend speelde zag Bernardus de kans schoon om er toch nog eentje in te knallen. En gelukkig bleef het daarbij. Er werd mooi op tijd afgefloten door de scheids.

Hoppa, de 3 punten die de meiden een lekkere boost geven, zijn binnen!

Volgende week, zaterdag 1 juni, spelen de meiden om 8:30 de derby thuis tegen Quick Boys. Komt u gezellig naar de Kooltuin om te kijken of, en hoe de meiden zich revancheren tegen deze ploeg?! Tot zaterdag!