MO 17-1 verslaat Quick Boys MO17-1 met 2-0.

Wat hadden ze er naar uitgekeken. De wedstrijd tegen Quick Boys. Het begint gelijk al fel. Beide partijen zijn gedreven en gaan tot het uiterste. Het is leuk om een  paar meiden weer te zien die vorig jaar nog bij ons team hoorde, maar die nu in blauw wit tenue ten tonele verschijnen. Ook oud trainers Huig en Dwight, voorheen trainers van ons team, zijn van de partij alleen nu als trainers van de meiden van Quick Boys.

Elice krijgt vroeg in de wedstrijd een kans en waagt een schot op het doel van Quick Boys, maar raakt de keepster. De bal blijft in het strafschopgebied en het is er een drukte van jewelste. Ik zie alleen maar meiden en ergens moet daar ook de bal zijn. Er volgt in ieder geval geen doelpunt. Niet veel later zien we een mooie actie van Sandy, met Elice voorin. Naomi sluit aan, Sandy passt naar Elice die kan er net niet bij. De bal komt vervolgens perfect voor Naomi haar voeten, maar die wordt behoorlijk hard weggeduwd. Dit had een doelpunt kunnen worden.

Weer een actie van Elice. Ze steelt de bal en probeert een schot van afstand. Net naast! Het doelpunt hangt in ieder geval in de lucht en we wachten geduldig. In de tussentijd vinden er langs de lijn allerlei gesprekken plaats. Mart Vooys is er ook weer een keertje bij en ja hoor! Het gaat over het tenue van de scheidsrechter. In dit geval is er niets op aan te merken. Keurig hoge sokken aan, net tenue, goede fluit, alleen niet een goede bril. Tot twee keer toe geeft de scheidsrechter namelijk de ingooi aan Quick-Boys, terwijl het HEEL duidelijk was dat de ingooi voor ons was. Zelfs de vlagger van QB gaf met zijn vlaggetje aan dat het ingooi voor Rijnvogels was. Grrrrrr. Niet te lang bij stil staan……..adem in,….adem uit. Ontspan en kijk verder. Omlaag die bloeddruk. Denk eraan: alleen “Hup” en “Goed zo!”.

Sandy in duel en passt naar Elice. Die wordt grof onderuit gehaald en valt ongelukkig op haar arm. Dat wordt een vrije trap. Sandy neemt hem. Van afstand een prachtig schot recht het doel in! Eindelijk! Het is 1-0. En verdiend.

Tijdens de rust zien we Lotte een goede warming-up doen. Ze heeft een blessure en mag deze wedstrijd een kwartiertje haar kunsten laten zien. Lotte weet altijd goed de rust weer in het team te krijgen en hopelijk kan zij voor een beter spel zorgen die 15 minuten die zij mag spelen.

De tweede helft hebben wij minder kansen dan de eerste helft. Er is inderdaad meer rust met Lotte op het veld. Elice passt naar Kyra die net een teennagel te kort komt om de bal erin te schieten.

Naomi ziet er verhit uit. Zij heeft een schaduw. Een hele vervelende schaduw waar zij niet van af komt. De jongedame van Quick-Boys heeft  zo te zien een duidelijke boodschap meegekregen. Wat er ook gebeurt, jij blijft bij Naomi in de buurt! Voor die opdracht is zij met vlag en wimpel geslaagd. Tot grote ergernis van Naomi.

Quick Boys krijgt weinig kansen, maar de keer dat ze doorbreken staat Linda fier in het doel en houdt de ballen met gemak. De wedstrijd is zo ingedut dat ik mijn aantekeningen weg leg. Maar dan! Naomi valt aan en geeft op het perfecte moment de bal aan Elice die scoort! Dat maakt de eindstand 2-0. Heerlijk kom weer een keer te winnen. Top!

Woensdag de wedstrijd tegen Rijnsburgse Boys. Die winnen met grote getallen van iedere tegenstander. Maar we gaan er gewoon voor! Wij staan weer langs de lijn om jullie aan te moedigen! En dames, jullie zijn toch wel allemaal aanwezig 4 november op de Frizzzparty? Geef je op bij je trainer en mis het niet!