MO17-1: Makkelijke bekerwinst voor de MO17-1

Zaterdag 8 september 2018

Verslag bekerwedstrijd FC Rijnvogels MO17 – ’s Gravenzande MO17-1

De eerste officiële wedstrijd dit seizoen van de vernieuwde MO17-1. Door het stoppen van een aantal speelsters afgelopen seizoen hebben we een nieuw team mogen vormen voor dit seizoen.
Na twee mooie oefenwedstrijden tegen Hillegom en ARC MO17-1, welke met winst zijn afgesloten, mogen we concluderen dat de meiden al behoorlijk aan elkaar gewend en gewaagd zijn. Een gezonde “concurrentie” is aanwezig. Spijtig is wel dat gedurende de afgelopen weken alsnog speelsters zijn overgestapt of gestopt om diverse redenen.
Al met al mag dit de pret niet drukken, want na 2 oefenwedstrijden en 1 bekerwedstrijd hebben we de volle winst te pakken.

Omdat Sanne, Liya (bleek later ;)) andere verplichtingen hadden, Eline en Claudia nog geblesseerd zijn, en Meike en Marith eerst nog een andere elftal ondersteunden, stonden we uiteindelijk nog met 12 meiden bij aanvang wedstrijd. Gelukkig konden Meike en Marith (niet geheel ongeschonden uit de strijd) snel aansluiten en hadden we een acceptabel aantal.
Helaas had de scheidsrechter ook eerst nog andere verplichtingen, zodat de wedstrijd een kwartier later kon aanvangen.
Met ’s Gravenzande (regio Westland) en Zuidland (regio Rotterdam!!) spelen we in een poule van 3. Vandaar dat we vorige week zaterdag geen wedstrijd hadden. Beide teams zijn voor ons totaal onbekend en daarom blijft het een verrassing welke tegenstander je tegenover je hebt.
Met Elisa op doel, Ilse/Malou/Sascha en Aysha in de verdediging, middenveld Elise/Dieneke en Kyra, voorhoede Corine/Sandy en Neline, werd gestart met deze wedstrijd.

In het begin nog even aftasten, maar al snel was duidelijk dat het geen al te lastige middag zal gaan worden. Aangemoedigd door een grote supportersschare werd al snel de richting van het doel van ’s Gravenhage gevonden. De eerste 15 minuten werd nogal slordig met de kansen omgesprongen en dat er nog geen doelpunt aan onze zijde was gevallen mocht een wonder zijn. Neline die toch ook vaak de achterlijn op zocht, maar geen juiste afspeelmogelijkheid vond voor het doel. Echter dat e.e.a. niet lang op zich mocht laten wachten was wel duidelijk. Met 2 doelpunten van Sandy en Dieneke, 1 van Elise (wonderschoon doelpunt!) en een eigen doelpunt gingen we met een 6-0 voorsprong de rust in.

Tijdens de rust werden Sascha en Dieneke gewisseld voor Emma en Meike. Door zo weinig mogelijk te schuiven in posities veranderde er in het spel niet viel. Het grootste deel van de wedstrijd vond plaats op de helft van de tegenstander wat resulteerde in nog 4 doelpunten. 2x Neline, 1x Elise en nog 1x Dieneke (erin gekomen voor Sandy). Tussentijds nog een wissel van Iris van Delft (MO15-1) voor Aysha. Iris bedankt voor het invallen en meespelen. Top.

Al met al toch nog een redelijk makkelijke middag met een eind uitslag van 10-0. We mogen concluderen dat er goed als team is gevoetbald, met aan het eind een vermoeide Malou die een verdienstelijke wedstrijd centraal achterin heeft mogen voetballen. Ook de complimenten aan Elisa, Elise en Neline (zomaar een paar namen (). Leuk om te zien hoe in een korte tijd zich al een goed op elkaar ingespeeld team heeft gevormd. Ga zo door.

Volgende week de uitwedstrijd tegen Zuidland. Dankzij de heren in Zeist mogen we 1 uur en 10 minuten in de auto gaan zitten, voordat we op de eindbestemming zijn. En dat voor een bekerwedstrijd in de 1e klasse!. In Zeist heeft men nog niet gehoord over de “opwarming van deze planeet” en moeten ouders teams honderden kilometers met hun auto’s afleggen, terwijl en vele teams op fietsafstand van elkaar liggen. Moet niet gekker worden.