HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Heren 1: Luid bejubelde zege van het eerste

RIJNVOGELS HERRIJST TEGEN RIJSOORD

Het is al weer enige tijd geleden dat een overwinning op de Kooltuin zo uitbundig werd gevierd. De aanleiding hiertoe mag overduidelijk zijn. Na een slechte seizoenstart met mindere wedstrijden, een dosis pech en blessures (nu nog Arno Dijkstra en Joost Leonard) was daar dan in de 89e minuut de bevrijdende treffer van Luuk Slegt. Nu werd er bij het scheiden van de markt goede zaken gedaan terwijl eerder dit seizoen het doek voor de vogels de verkeerde kant op viel. Na het optreden tegen Noordwijk dat zo fataal afliep was dit de beste performance van het seizoen.

Dat trainer Hein van Heek een opgelucht man was laat zich niet moeilijk raden. Hij had zijn team met een passie van minuut één tot aan de dying seconds zien spelen die terecht met de eerste driepunter werd beloond. Met nog 20 minuten te gaan moest zijn team met 10 man verder nadat Bright Ampong ten onrechte met een rode kaart vroegtijdig mocht gaan douchen (2x geel). Juist het tiental perste nog alles tot diep uit de vezels en bleef de bovenliggende partij die het gedurende de hele wedstrijd al was. De vogeldefensie bewaakte het nest met uiterste zorg en slechts eenmaal moest doelman Jeffrey Verkerk languit zijn klasse tonen.

Van Heek over de arbiter: ‘Hij bood na afloop zijn excuses aan omdat hij twee grote fouten had gemaakt’. Dat kan iedereen overkomen maar het is toch klasse dat de leidsman dit openhartig toegeeft. Het betrof twee ten onrechte niet gegeven penalty’s. Bright Ampong die werd gevloerd werd bestraft met een rode prent vanwege een schwalbe. Een overduidelijk handsgeval in de zestien van Rijsoord werd laconiek weggewuifd. ‘Gelukkig hebben we gewonnen maar als je gelijk speelt of verliest koop je achteraf niets voor deze excuses’ wilde Van Heek nog wel even kwijt.

Eigenlijk hadden de gastheren voor de thee al afstand moeten nemen maar mogelijkheden van Pieter van den Breggen en Ricardo de Vlugt leverden vooralsnog niets op. De ultieme mogelijkheid om de score open te breken was voor Jim Havenaar die de vrije ruimte werd ingestuurd maar tot ieders ontzetting luttele centimeters naast mikte. Het overwicht werd niet gehonoreerd. Rijsoord kon nauwelijks enkele potten breken en de enige goede mogelijkheid werd door Verkerk verijdeld. De thee werd met een 0-0 stand genuttigd.

In het tweede bedrijf deden de bezoekers even van zich spreken maar dat was van korte duur. De touwtjes werden door de thuisclub weer stevig in handen genomen. Jim Havenaar schoot vanuit een lastige hoek over. De opmaat voor nog meer aanvallende impulsen. Na een voorzet van Ricardo de Vlugt leek Jaap van Duijn met een ferme kopstoot de ban te breken maar met een katachtige reflex keerde doelman Michael Dekkers deze inzet. De prima combinerende thuisclub bleef erin geloven ook na het wegzenden van Ampong. Kort daarop leek dan tegen de verhouding in de thuisclub de bietenbrug op te gaan maar de uitstekend keepende Verkerk hield zijn team op de been en voorkwam onrecht. Bij een van de laatste aanvalsgolven werd Jim Havenaar en passant nog even omver gelopen maar dit was te twijfelachtig om de bal alsnog op de stip te leggen. De tweede 0-0 op rij leek aanstaande totdat de laatste voorzet eerst door Bekkers gedeeltelijk werd gepareerd maar in de rebound haalde Luuk Slegt uit een lastige hoek de trekker over. Het schot dat een ontploffing op de Kooltuin ten gevolge had. Er volgden nog enkele angstige minuten toen de gasten zowaar nog even toonden om het de Katwijkse defensie eindelijk lastig te kunnen maken, maar deze wilde van geen wijken weten. Over de uitslag zal vriend en vijand het wel eens kunnen zijn.

FC Rijnvogels: Jeffrey Verkerk, Bright Ampong, Kevin Wijmer, Yvailo Staal, Oliver Rifai, Pieter van den Breggen, Luuk Slegt, Ricardo de Vlugt (79: Ryan Lugtigheid), Jim Havenaar (88: Joey Lauhouh), Romano van der Stoep, Jaap van Duijn (90: Donaldo Sanches Silva).

 

08/10/2017


Alle wedstrijdverslagen van Heren 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media