Heren 1: Leuke oefenpot van het eerste

Eerste oefenwedstrijd pakt goed uit

Het verleden heeft geleerd dat er aan uitslagen in oefenwedstrijden niet al te grote waarde aan wordt gehecht. Ook al vallen die regelmatig positief uit tegen gerenommeerde tegenstanders. Zo was het afgelopen zaterdag ook tegen Derdedivisionist FC Lisse. De geel-blauwen uit het bollendorp gingen er met 4-0 aan.

De vraag rijst dan direct in hoeverre de opponent aan het experimenteren was met nieuwe spelers in te passen en het zelfde geldt ook voor de equipe van trainer Jimmy Simons. Alhoewel de Amsterdamse oefenmeester in Katwijkse dienst over een groot deel van zijn ‘oude garde’ van het vorige seizoen kan beschikken. Wel even testen welk nieuw vlees hij in de kuip heeft zoals b.v. Arno Dijkstra die weer terug keerde op het oude nest. Vrijwel zijn voltallige selectie – op een enkeling na- mocht opdraven en de trainer heeft zoals het behoorlijk opgekomen publiek (ook weer honger naar een potje voetbal) gezien dat er potentie in zijn selectie ziet. Ook heeft hij kunnen waarnemen dat het een wedstrijd met de zogenaamde twee gezichten was. Een sterk en overtuigend FC Lisse in de eerste helft en een betere thuisclub in het tweede bedrijf.

Dat de vogels met een 2-0 voorsprong de rust ingingen tartte alle voetballogica. De gasten schiepen de kansen en waren in veel opzichten beter en sneller maar verzuimden de bal achter de uitblinkende doelman Jeffrey Verkerk te krijgen. De sluitpost stopte zelfs een penalty van Oussami Siaali op knappe wijze. De gastheren waren effectiever met het benutten van de spaarzame kansen. Nieuwkomer Yasin Kaabouni leverde knap voorbereidend werk af en spits Max van Steen was de scherprechter die het leer achter Jochem Lensen schoot. Jaap van Duijn, lekker op dreef rondde een actie in z’n eentje doeltreffend af, 2-0.

Na de rust een legertje andere vogels in de wei. Ook geelblauw bracht enkele nieuwe krachten in de arena. Vervolgens een totaal ander beeld en de thuisclub schiep zich van meet af aan de beste kansen. Na er wee te hebben gemist joeg Quassim Bakiri- ook een nieuw gezicht- op zeer fraaie wijze de 3-0  achter (nu) doelman Nick Baars in de bollende touwen. Aan de overzijde was (nu) doelman Arie van der Niet attent bij de weinige doelrijpe mogelijkheden voor de Lissenaren. Het schouwspel kon de trouwe aanhang van de thuisclub nu volop bekoren en ook de 4-0 van Roy van Leeuwen bracht de handen op elkaar. Ondanks nog enkele aardige mogelijkheden bleef de schade voor de bezoekers tot deze stand beperkt.