HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Leuk opwarmertje voor het eerste

Nuttig oefenpotje van het eerste

 Terug uit het warme Torremolinos op een waterkoude Kooltuin was wel even een dingetje.

Gewoon weer aan de bak om in het wedstrijdritme te komen omdat de herstart van de competitie het komend weekend zich weer aandiende. Het was echter een team dat aan de start kwam waarin nogal wat vaste gezichten ontbraken. Positief nieuws is dat de blessure van Dirk Jan van den Oever –opgelopen in de laatste competitiewedstrijd tegen Volendam- zodanig mee is gevallen dat hij in ieder geval voor een helft inzetbaar was. Hetzelfde geldt voor Diederick Hoogerwaard die nog geen enkel wedstrijdritme in de benen heeft.

Zondageersteklasser Hoofddorp- een van de vorige werkgevers van trainer Jimmy Simons- was een ideale sparringpartner voor deze oefenpot. Al te veel conclusies mogen er aan de regelmatige 4-0 zege niet worden verbonden. Daarvoor werden er tijdens het hele duel teveel spelers gebruikt, los van de afwezigen. Het kan de oefenmeester slechts een indruk hebben gegeven voor wat zijn stand-ins waard zijn voor zover hij hier nog geen kennis van had. De score had nog hoger kunnen uitvallen omdat er aantal reële mogelijkheden onbenut bleven daar waar de gasten nauwelijks iets konden creëren dat ook maar iets weg had van een doelrijpe mogelijkheid. Derhalve werd het een vrij eenzijdige vertoning met leuke en ook rommelige fases.

Binnen drie minuten lag de bal al in het netje achter doelman Jan Siere die zich verkeek op een scherp indraaiende corner van Jaap van Duijn. De ultieme poging van een zijner verdedigers die de bal achter de lijn wegkopte ten spijt. Vervolgens vergaten Van Duijn- redding van Siere- en Robbin van Dijk- knappe kopbal net naast- de marge te verdubbelen. Het was in een goede fase van de thuisclub doch daarna werd het duel wat rommeliger. Luuk Slegt vergat voorbereidend werk van Van Duijn af te ronden maar Robbin van Dijk was attenter en behield het overzicht toen hij na een goede aanval beheerst de 2-0 binnen schoof. Het betekende tevens de ruststand.

Na de thee liet de 3-0 even op zich wachten al was Chadion Melfor er dichtbij. Dat een derde treffer er aan zat te komen was een kwestie van tijd. Het werd tevens de mooiste van de middag. Een fraaie dieptepass op Jaap van Duijn, in een keer voor gegeven en in een keer de bal door Roy van Leeuwen in de touwen geknald.

Een opwarmertje op een kille middag. Dezelfde Van Leeuwen nam na aangeven van Joey Lauhouh beheerst de 4-0 aantekende hetgeen de eindstand betekende na een nuttige oefenwedstrijd.

13/01/2019


Alle wedstrijdverslagen van Heren 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media