HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Lest niet best voor het eerste

DE PIJP IS LEEG BIJ HET EERSTE

Zomeravond voetbal. Als een nachtkaars uit. Gewijzigde formatie. Zijn dit de drie sleutelwoorden die aan het duel AFC-FC Rijnvogels kunnen worden gekoppeld? Het is antwoord is ja. De thuisblijvers hebben gelijk gehad door dit laatste potje waar voor de vogels niets meer op het spel stond, aan hen voorbij te laten. Het afscheid van het seizoen had wel iets florissanter mogen zijn, zeker na de drie overwinningen van de afgelopen periode.

Een bijrol op het hoofdveld van de  Amsterdamsche Football Club. De thuisclub die zich opmaakte voor de nacompetitie om lijfsbehoud wilde nog wel even aanzetten om het ritme te houden. De vogels daarentegen waren vooral in de eerste helft verre van herkenbaar van de weken daarvoor. Er werden weinig kansen gecreëerd en ook de thuisclub kon vooralsnog geen vuist maken in een gelijkwaardig middenveld duel waarvan weinig te genieten viel. Op slag van rust sloegen de Amsterdammers twee keer toe nadat de ruimte in de vogeldefensie wel erg ruim was. In eerste instantie stopt doelman Gert jan Vlieland een kopbal van dichtbij maar in de rebound van Floris van Dokkum was hij kansloos. Vrij kort daarop moest hij wederom vissen nadat een vlotte aanval van de gastheren als het mes door de zachte boter sneed. Op aangeven van Mauritio Helstone had Thierry van der Kooy  geen moeite om af te drukken, 2-0.

Na de rust leek het er op dat de witte Katwijkers er toch nog iets van wilden maken. Eerst was het woord echter aan de thuisclub die verzuimden de 3-0 en 4-0 aan te tekenen. Doelman Gert Jan Vlieland- de beste man aan Rijnvogelszijde- voorkwam dit met knappe parades.

De periode van Katwijks aandringen brak aan. Telkens strandde een goed opgezette combinatie via 2 of 3 schijven bij de volgende schijf. Was er al een doelkans – en dat waren er diverse- dan was er of een been of handje van doelman Jort Berghuis de storende factor. Schoten smoorden. De thuisclub was efficiënter met counters en een daarvan werd door wederom Thierry van der Kooy in alle vrijheid binnen gejast, 3-0. Gezien de mogelijkheden op nog meer een beperkt rendement voor AFC. ‘Van ons mag hij affluiten’ zuchtten een paar getrouwen langs de lijn. Meestal hoor je dit als het tot de laatste seconde spannend is en je club een nipte voorsprong verdedigt. Nu had deze uitspraak een andere ondertoon na een ondermaatse seizoensafsluiting van de Rijnvogels.

FC Rijnvogels: Gert jan Vlieland, Bright Ampng, Mart Spierdijk, Kevin Wijmer, Lesley Kluivers, Luuk Slegt, Donaldo Sanches Silva (46: Oliver Rifai), Romano van der Stoep, Jim Havenaar, (55: Robbin van Dijk), Arno Dijkstra, Jaap van Duijn.

31/05/2018


Alle wedstrijdverslagen van Heren 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media