HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Vrouwen 2: Leerzame oefenwedstrijd voor Vrouwen 2.

Zaterdag 7 oktober heeft  Rijnvogels Vr. 2.  een oefenwedstrijd laten zien aan de toeschouwers met verschillende gezichten, het team onder leiding van trainers/coaches Theo Hoogerheijde en Gerard Hoogenboom mochten om 14:30 uur aftrappen bij Kadoelen in Amsterdam. Het was een hele onderneming om naar Amsterdam te komen omdat er veel wegwerkzaamheden waren en daardoor een drukte van belang was, op de andere snelwegen.

De opstelling zag er als volgt uit: deze zaterdag stond  Ebi Meijer onder de lat. Lisan Kranenburg, Amanda van Haaren, Willemeike koster en Femke Fielemon begonnen in de achterhoede, Kim van Riel, Danique van Leeuwen en Marieke van Hensbergen op het middenveld en in de voorhoede Pascalle Ooms, Roos Bucket en Sandra Owel. Mirjam Gerling, Jedidja van der Put en Romy de Haas begonnen op de bank.

Er was afgesproken om drie keer een half uur te spelen, Kadoelen is een team wat vorig jaar nog tweede klasse zondag speelde en veel wedstrijden weet te winnen.

De eerste minuten begon Rijnvogels onder druk,  Ebi moet snel uit haar doel komen voor een redding, het is dus voor onze meiden even aftasten en dat gaat naarmate de wedstrijd vordert steeds beter, De bal wordt steeds sneller en beter rondgespeeld, Rijnvogels “groeit” in de wedstrijd, Lisan kan Sandra prachtig aanspelen, die weet de bal in het doel te schieten, de voorsprong van 0-1 was nodig om alles af te schudden en Rijnvogels voetbalt sterk door, helaas heeft Amanda teveel last van haar blessure en moet het veld verlaten, Romy komt voor haar in het veld. Het spel gaat verder en Pascalle kan de bal klaarleggen voor Sandra die hem weer prachtig in de touwen schiet en Rijnvogels bouwt de voorsprong uit naar 0-2.

Na een half uur is er even tijd voor een coach moment, de trainers zijn tevreden, maar de meiden moeten scherp blijven,  Jedidja en Mirjam komen erin voor Marieke en Roos. De controle is bij Rijnvogels, die sterk speelt en kansen creëert, Sandra die de bal ver ingooit weet Mirjam te bereiken maar de bal gaat net naast. Later krijgt Kardoelen een kans maar die kan Kim voor het doel goed wegschieten. Dan is het tijd voor een pauze, waar Kardoelen gefocust uitkomt, Kim en Danique zijn gewisseld voor Marieke en Roos. Rijnvogels is de focus even kwijt, speelt onder druk en Kardoelen wil daar gebruik van maken, Ebi kan voorkomen dat de  aansluit treffer gemaakt wordt, met een goede redding. Even later komen  Danique en Kim er weer in voor Pascalle en Femke. Rijnvogels kan weer onder de druk uit voetballen, helaas schiet Mirjam de bal op de paal na een mooi aangeven van Danique, even later is het Mirjam die nog een keer de kans krijgt maar nu beland de bal in de handen van de keeper.

De stand is zo gebleven en Rijnvogels kan met opgeheven hoofd het veld verlaten, een oefenwedstrijd waarin te zien was dat Rijnvogels moest “groeien” in de wedstrijd en het middenstuk een prima staaltje voetbal liet zien, even de focus aan het einde kwijt was maar weer de drive kon vinden, om gevaarlijk te worden. Vandaag was ook Manon Heiliegers weer lang te lijn te vinden, ze heeft een knie operatie ondergaan, maar kwam gewapend met krukken toch de meiden aanmoedigen. Klasse en hopelijk een spoedig herstel !

08/10/2017


Alle wedstrijdverslagen van Vrouwen 2

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media