Leerzaam verliezen voor Mix team VR2/MO19

Vandaag, zaterdag 22 oktober 2016 stond  er een oefenwedstrijd tegen de vrouwen 2 van DSS ingepland.

Een mix van vrouwen 2 en MO19 is de opzet. De aanwezige trainer/coach Peter van der Berg van vrouwen 2 en trainer/coach van MO19, Albert de haas hebben de volgende opstelling gemaakt. Brenda van der Berg (Vr 2) op doel, Femke Fielemon, Romy de Haas, Kim van Riel en Rianne Schaap beginnen in de verdediging. Op het middenveld starten Anouk Stolk, Marieke Hensbergen en Anne Vlietstra (Vr 2)  en Lotte Durieux, Jedidja van der Put en Pascalle Ooms  in de voorhoede. Mieke Den Heijer, Sanne Durieux (Vr 2)  en Manon Meijer (Vr 2) beginnen op de bank.

Met een heerlijk zonnetje begint om 11:30 uur de wedstrijd. Rijnvogels staat meteen onder druk. DSS komt gevaarlijk voor het doel, waardoor Brenda moet ingrijpen. Door een te kort balletje vanuit de verdediging weet DSS de stand snel op 0-1 te brengen. Rianne gaat eruit en Sanne komt op de rechtsback te spelen. Doordat MO19 de afgelopen beker wedstrijden zonder al teveel moeite,  wedstrijden naar zich toe kon trekken, staan ze nu onder druk, dit is weer een nieuwe ervaring, Rijnvogels lijkt angstig en durven niet vooruit te spelen, als er bomen op het veld zouden gestaan, hadden de meiden zich misschien nog kunnen verstoppen, maar dat is niet de bedoeling, er moet lef getoond worden en vooruit gevoetbald, DSS voelt deze spanning en laat door een snelle actie de bal in het net van Rijnvogels vliegen, stand 0-2. Mieke komt erin voor Anouk. Even later blesseert Lotte zich, Manon neemt haar plek over. Femke kampt met knieklachten en wordt door Roos vervangen. Rijnvogels komt wat meer uit en creëert voorzichtig een kans, helaas schiet Mieke over.

DSS zit aanzienlijk beter in de wedstrijd en kan voor de rust nog twee keer scoren, ruststand is 0-4.

De tweede helft gaat Anouk op het doel, Brenda moet aansluiten bij Vrouwen 1. Rijnvogels begint de tweede helft meer druk te geven, lijken wat ontspannener te voetballen, weten nu dat de tijd om te reageren sneller moet en dat er meer druk gegeven moet worden. Manon krijgt een kans maar beland in de handen van de keeper van DSS. Er worden meer kansen gecreëerd, Marieke kan ook oplopen maar de keeper voorkomt dat daar een doelpunt uit komt.

DSS staat als een huis en weet met een mooie opzet de 0-5 binnen te tikken. En later ook de 0-6. Maar Rijnvogels blijft druk zetten, kantelt steeds mee en houd het veld klein. Ze maken het DSS moeilijker dan in de eerste helft. Femke komt er aan het einde nog in voor Anne. DSS weet nog 1 keer te scoren (0-7).

Rijnvogels heeft vandaag wel veel opgestoken van deze oefenpot,  als de tegenstander sterk is moet je goed weten dat er snel geschakeld moet worden , maar zeker dat er geen angst moet zijn om te spelen. Spelen onder druk was een nieuwe ervaring en dat is fijn om mee te nemen in de competitiewedstrijden die gaan komen. Een leerzame wedstrijd is het geweest en er was in de tweede helft zeker verbetering te zien.

Aanstaande woensdag zullen Vrouwen 2 en de MO19 tegen elkaar spelen om zo nog meer ervaring op te doen.