HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Vrouwen 3: Laatste minuut wordt FC Rijnvogels Vrouwen 3 fataal

Zaterdag stond de wedstrijd tegen de Haaglandse Politie Sport Vereniging, kortweg HPSV, op het programma. De ranglijst leerde ons dat dit team weinig doelpunten tegen kreeg en qua verliespunten virtueel de koploper was. Als ze de 3 wedstrijden, die ze nu minder gespeeld hebben dan de huidige koplopers, tenminste zouden winnen. Het was voor ons de aanleiding om met een 1-4-4-2 opstelling te gaan beginnen. Het was ook belangrijk om de organisatie te bewaren. Omdat we daar nogal problemen mee hebben levert dat vaak tegentreffers op. Enfin, met 13 meiden trokken we…na een lange boswandeling, ten strijde.
 
Na een rustig begin met weinig actie voor beide doelen was de eerste gigantische kans voor ons. Mieneke Haasnoot kreeg de bal in de voeten gespeeld van de keepster van HPSV. Heel vervelend voor ons stuiterde de mooie lob van Mieneke tegen de paal en dus geen doelpunt. HPSV was wakker geschrokken en trok de touwtjes strak aan. Ze drukte ons naar achteren en lieten de bal goed lopen. Dat hun spelers ook veel fitter waren was ook duidelijk te zien want we werden vaak makkelijk uitgespeeld. Maar we konden er met zijn allen toch steeds een voetje tussen krijgen Tot na een kwartier ons centrale duo even niet opletten en de rechterspits een vrije doorgang had naar de goal. Keepster Leonie Warmenhoven kwam nog goed haar goal uit maar was kansloos op het schot in de rechterkruising. Dat was een tegenvaller maar HPSV kwam er al weer aan om ons definitief op achterstand te zetten dus de mouwen moesten opgestroopt worden. Na een half uur spelen was het weer de rechtsbuiten van HPSV. Zij gaf een mislukte voorzet die, gelukkig voor ons, bovenop de lat kwam. Uit de rebound schoot hun middenvelder gehaast (ver) naast. Maar ondanks de grote druk van HPSV hielden we nog steeds stand. Vlak voor rust nog een klein kansje voor ons als Ing Gerring er vandoor gaat. Vanuit een moeilijke hoek schiet ze op doel maar de keepster weet de goed ingeschoten bal met behulp van haar verdedigers te keren.
 
Rust en daarmee gelegenheid voor trainer Hans van Beelen om de organisatie weer neer te zetten en de ploeg te motiveren om er nog een onsje boven op te gooien.
 
De tweede helft begon goed voor ons want al na 8 minuten in de tweede helft weet Hester de Mol (yes, she is back) te profiteren van wanorde in de achterhoede van HPSV. Na een diepe bal van Martine van Duijvenvoorde lopen de linksback en de keepster elkaar in de weg en kan Hester de bal in het lege doel schuiven. Een onverwachte opsteker waar wij veel moed uit plukken. Want HPSV begint gehaast te spelen en wij blijven de bal rustig rond tikken waardoor het ons een aantal keren lukt om onder de druk van HPSV uit te voetballen. Toch zie je ook langzamerhand het lichtje bij sommige spelers uitgaan. Kim van Haaren, een poosje ziek geweest, en Hester de Mol (lange vakantie) spelen hun eerste wedstrijd sinds lange tijd. Hier en daar lopen er geblesseerde spelers in ons team op hun tenen om hun team niet in de steek te laten. En dat terwijl we over 21 spelers beschikken. Maar goed, niet zeuren het is wat het is. Naarmate de tijd vordert beginnen we steeds meer in een stuntje te geloven want HPSV is erg slordig in de afronding. Maar dan in de laatste minuut gebeurt toch het onvermijdelijke. Op het middenveld kunnen we het niet meer belopen waardoor een speelster van HPSV besluit op doel te schieten met het idee “Niet geschoten is altijd mis”. Haar schot wordt nog enigszins gekraakt maar rolt recht op onze keepster af. Helaas beoordeelt zij de bal totaal verkeerd en gaat deze ons doel in. Vol ongeloof kijken we elkaar aan, maar het is toch echt zo. We verliezen een wedstrijd tegen de koploper die, hoewel ze de baas op het veld waren, het enorm moeilijk had om ons op de knieën te krijgen. En uiteindelijk doen we onszelf de das om.
 
Uithuilen en opnieuw beginnen. De laatste wedstrijd voor de winterstop komt eraan, de derby tegen Rijnsburgse Boys Vr1. Het zou mooi zijn als we de kerst met drie punten ingaan.

11/12/2016


Alle wedstrijdverslagen van Vrouwen 3

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media