HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Heren 2: Knappe zege van tweede in derby

Tweede verrast koploper in eigen huis

 Hattrick van Jack de Jong in doelpuntrijk treffen

De Sint is weliswaar nog niet in dit landje gearriveerd maar toch kon de 5-3 overwinning van het tweede op buurman Rijnsburgse Boys (tot dan toe koploper) als een surprise worden gekenmerkt. Trainer Stefan Schaafsma bracht door omstandigheden (vakanties, blessures) weer eens een andere formatie binnen de lijnen. Geen spelers van het eerste maar hij vulde zijn manschappen aan met jongens uit het derde en junior doelman Julian Jochems. Tevens mocht de aanvankelijk als begeleider aangestelde Jack de Jong weer opdraven en dat werd nou juist de Man van de wedstrijd. Met drie treffers dompelde hij de ‘uien’ in een mineurstemming. Thijs van Kruistum, na een lange blessureperiode weer vanaf het begin in de basis, zou gezien zijn reputatie eerder bij de bookmakers op de shortlist voor een hattrick zijn genoteerd maar kwam ondanks zijn nadrukkelijke aanwezigheid (nog) niet tot scoren.

Het werd een doelpuntrijk duel op sportpark Middelmors. Binnen het half uur hadden de touwen al vier keer gebold, aan beide zijden twee keer. De eerste kansen waren voor de vogels door onder meer een pegel van Leen Heemskerk die door goalie Alessandro Kwant uit zijn kooi werd geranseld. De treffer viel na een snelle uitbraak aan de overzijde en hier was Floris hazenberg verantwoordelijk voor. Het antwoord leek snel te komen maar de ijverige Corné Dijkhuizen zag zijn schot de doelpaal aan de vekante keer schampen. Het snel op en neer golvende spel werd een aardige performance voor het publiek. De geelzwarte aanhang veerde weer op toen wederom over links een snelle uitval door Kenzo Davids in de korte hoek werd binnen geschoven, 2-0. Ging het tweede een oorwassing tegemoet? Verre van dat want de veerkracht bleek optimaal. Leen Heemskerk peerde de anschlustreffer achter Kwant en de pot lag weer open. Na een aanval over drie schijven schoof Corné Dijkhuizen al glijdend tussen twee opponenten de verdiende gelijkmaker in de uienmand. Zo en dat binnen een half uur en daarmee was de koek nog lang niet op. Nog voor de thee zouden de vogels over de uien heen vliegen. Thijs van Kruistum zag zijn inzet door Kwant tot hoekschop gepromoveerd en uit die corner van Leon Houwer promoveerde Jack de Jong de mogelijkheid uit een kluwen van spelers zijn eerste treffer tot de 3-2 voorsprong die tevens de ruststand werd.

Het tweede bedrijf is de correspondent ontgaan. Onderweg naar Xerxes/DZB FC Rijnvogels 1 vernam hij onderweg tot grote voldoening dat de score naar 2-4 en 2-5 werd getild.  Dat Jack de Jong deze treffers voor zijn rekening nam tekent maar eens te meer dat de sympathieke krullenbol beter binnen dan buiten de lijnen tot zijn recht komt. Dat de gastheren nog tot 3-5 terug kwamen kon de pret niet drukken. Trainer Stefan Schaafsma na afloop: ‘Eigenlijk zijn we niet meer in de problemen gekomen en hebben we deze wedstrijd verdiend gewonnen’.  Veerkracht en strijdlust, dat waren de componenten die aan deze mooie zege ten grondslag lagen.

 

20/10/2018


Alle wedstrijdverslagen van Heren 2

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media