HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Kleine oefenzege voor Vrouwen 1

Het duurde even voordat de ban werd gebroken in het oefenduel tegen nieuwbakken 1e klasser LYRA. De Westlandse bezoekers waren taai en wisten Rijnvogels lang van scoren af te houden. De Kooltuinbewoners hadden het beste van het spel en veelal in balbezit. Het duurde het tot de 73e minuut voordat Jannette van Belen met een heerlijke kopbal haar ploeg over het dooie punt heen wist te slepen. Het betekende de derde oefenzege uit vier wedstrijdjes in de voorbereiding.
Rijnvogels domineerde deze zaterdagmiddag zonder te imponeren. De bal ging rond, maar te vaak met twijfels in de passing en soms met te weinig geduld. Hierdoor werd de eindpass vaak een hoge of een trage bal waardoor het voor LYRA makkelijker was om te verdedigen. LYRA is vorig seizoen in de 2e klasse kampioen geworden en timmert al een paar jaar rustig aan de weg met een enthousiaste organisatie. Het was voor hun vandaag vooral tegenhouden, aanvallend kon het geen vuist maken tegen de ploeg van Wim Bouckaert.
Een snelle goal kan een mooie middag betekenen tegen defensief ingestelde teams. Lavinia Poku had in de beginfase een paar mooie acties in huis en ook de openingstreffer had van haar voet moeten komen. Ze draaide goed weg bij haar tegenstander en had een vlammend schot in huis, maar de keepster stond met een goede reflex haar mannetje. Naar mate de wedstrijd vorderde kon Rijnvogels ook wat meer energie in de wedstrijd. Het ging wat nadrukkelijker en met meer overleg op zoek naar het doel van de tegenstander. Pas in minuut zeventig leverde dit een goal op. Jannette van Belen sloeg toe met een fraaie kopbal na een mooie voorzet van Ramona van der Harst. Een mooie eerste treffer van het seizoen voor de centrumspits. Daarna had Rijnvogels de toeschouwers op meer treffers moeten belonen, maar deze bleven uit.

Als Rijnvogels in aanvallend opzicht het spel in de laatste veertig meter richting de goal van de tegenstander kan verbeteren, dan wordt ons vlaggenschip echt een ploeg om rekening mee te houden voor de hoofdklasse. Het is al mooi om te zien dat de Kooltuinbewoners de bal veel langer in bezit kunnen houden dan vorig seizoen, alleen wordt er vaak nog te gehaast naar kansen gezocht in de laatste fase. Volgende week twee oefenwedstrijden waarin de spelers langer achter elkaar minuten kunnen maken. Dinsdag staat er er wel een hele speciale wedstrijd op het programma. Er wordt namelijk in het Cars Jeans Stadion gespeeld tegen ADO Den Haag. Op woensdag ook een mooi potje, dan wordt er thuis tegen zondag 1e klasser SEP gespeeld. En dan op naar de beker. Het echte werk komt steeds dichterbij.

Statistieken: 
‘73 1-0 Jannette van Belen

25/08/2018


Alle wedstrijdverslagen van Vrouwen 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media