HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

HEREN 1 | Kleine nederlaag van het eerste tegen Rijnsburgse Boys

FC Rijnvogels verliest nipt nuttige oefenpot tegen Rijnsburgse Boys

 

Het is in de voorbereiding op het nieuwe seizoen voor de trainers altijd keuren welk nieuw vlees er in de kuip zit. Zowel voor trainer Henk Wisman in Rijnsburgse dienst als zijn Katwijkse collega Thomas Duivenvoorden. Vullen zij de leemte in van vertrokken manschappen en vullen zij een welkome aanvulling hierop? Na een aantal oefenwedstrijden zal er klaarheid in komen. Van oude bekenden zijn hun talenten bekend.

 

De wedstrijd op sportpark Middelmors begon met een minuut stilte vanwege het overlijden van oud-speler, vrijwilliger en erelid van de FC Rijnvogels, Nico van Maren. Vele leden en supporters die diezelfde ochtend bij zijn uitvaartdienst aanwezig waren, kregen kippenvel in de zomerzon. De contrasten in het leven. Het leven gaat verder en Nico zou het zo hebben gewild.

 

Uiteindelijk won de Tweede Divisionist de oefenpot met 2-1 van de kersverse Derde Divisionist. Een uitslag waar een ieder vrede mee kon hebben. Al had het maar weinig gescheeld of de Vogels hadden nog een verdienstelijk puntje meegepikt. Zover kwam het niet.

De thuisclub was effectiever in het benutten van de – voor de rust- spaarzame kansen en via snelle uitbraken wisten Anthony van Dongen en Jordy Hilterman de 2-0 ruststand op het scorebord te schieten. Het had ook 2-1 of misschien zelfs 2-2 kunnen staan maar Julian Dobbe en Virgil Tjin Asjoe vonden het uitgestoken been van doelman Guus Zuidema op weg naar een mogelijk succes. Op basis van snel schakelen en goed combinatiespel ging de pauze dus in met een voorspong voor de gastheren.

 

In de eerste minuten van het tweede bedrijf waren de Katwijkers veelvuldig aan de bal doch het leverde niet meer dan een aantal corners op. Beide trainers wisselden van manschappen maar het bleef desondanks een levendig duel. Vincent Noordam schoot namens de Vogels naast en doelman Pim van der Plas voorkwam een 3-0 voor de thuisclub. De thuisclub had pech dat de paal na een vloeiende combinatie een sta-in-de-weg was om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Het pleit was nog niet beslecht zeker toen Virgil Tjin Asjoe er 2-1 van maakte en de Vogels nog enkele keren dreigend dicht bij de gelijkmaker waren.

Zover kwam het echter niet na een amusante pot voetbal op een zomerse zaterdagmiddag.

16/07/2022


Alle wedstrijdverslagen van Heren 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media