Katwijk wint oefenderby, 1-0

KATWIJK KORT VOOR TIJD NAAR DE WINST

Ondanks het druilerige weer waren er toch heel wat toeschouwers op deze dorpse oefenderby afgekomen. Het publiek krijgt weer honger naar de bal. Die rolde voor de thuisclub in de slotfase de goede kant op toen Donny van Ooyen eindelijk het gaatje in de Rijnvogelsdefensie wist te vinden. Over de hele wedstrijd bezien een terechte overwinning voor de Tweede Divisionist. Een testcase voor zowel trainer Dick Schreuder van de thuisclub als voor Hein van Heek. Met nog anderhalve week voor de boeg moeten de beide oefenmeesters langzamerhand een beeld gaan vormen hoe zij op 13 augustus met welke 11 in de basis van acquit gaan in het nieuwe seizoen. Derhalve mochten weer veel spelers minuten maken.

In de eerste helft was Katwijk het betere team. De balsnelheid lag hoger dan bij de Vogels die achterin echter weinig weg gaven. Pas tegen het einde van het eerste bedrijf moesten de in het wit gestoken Kooltuinboys af en toe naar de noodrem grijpen om een inslag te voorkomen. Bovendien liepen de Katwijkers regelmatig in de goed opgezette buitenspelval. De Rijnvogels kwamen aanvallend niet vaak in de buurt van doelman Mark de Vries maar toch kreeg Romano van der Stoep een behoorlijke mogelijkheid maar zag zijn inzet voor langs gaan. Een schot van Jaap van Duijn werd een makkelijke prooi voor De Vries. Een beter Katwijk kon het verschil voor de pauze niet in doelpunten uitdrukken. Peter Messemaker voorkwam met een knappe parade dat  de oranjehemden met een voorsprong zouden gaan rusten.

Na de thee twee grotendeels gewijzigde elftallen. Die hielden elkaar behoorlijk in evenwicht. De Rijnvogels kwamen nu ook meer aan voetballen toe. Het had zelfs de leiding kunnen nemen toen Jaap van Duijn met een prachtige volley het aluminium boven de nu keepende Richard de Groot trof. Er zat vaart in het duel dat naar een 0-0 eindstand leek af te stevenen. Totdat na een snelle uitval Donny van Ooyen na doelman Teun Guijt te hebben omspeeld de enige treffer van de wedstrijd binnen schoof. In de slotfase drongen de Vogels nog aan maar Jop Verhagen zag zijn kopbal voorlangs scheren. Dat het in de laatste minuut geen 2-0 werd was aan doelman Teun Guijt te danken. Met twee knappe reddingen hield hij de schade beperkt na een leuk potje voetbal.