HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Vrouwen 1: Kansenfestijn voor winnend Vrouwen 1

Dat er twee teams nodig zijn voor een interessante wedstrijd werd in Ridderkerk nog maar eens bevestigd als oude voetbalwet op een broeierige zaterdagmiddag. De RVVH reserves namen na een handjevol minuten brutaal de leiding, maar moesten daarna leidzaam toezien dat Rijnvogels een legio kansen wist te creëren en er daar ‘slechts’ vijf van wist te maken. De kop is er officieel af voor de ploeg van Wim Bouckaert en de eerste klap is een daalder waard in de bekerpoule.

De start van de wedstrijd was er eentje om je voor te schamen als er zoveel kwaliteit in een ploeg rondloopt. Na twee minuten op de teller had RVVH drie kansen gecreëerd waarvan eentje een geweldige goal was. Dat kan en mag echt nooit meer gebeuren. Naar mate de eerste helft vorderde kwam Rijnvogels beter in het spel en kwam de kansregen op gang. Lavinia Poku hielp met een fantastische assist haar teamgenoot Claudia Owel naar een niet te missen kans en vlak voor het scheiden van de markt was Bente Boogaard weer eens belangrijk om haar team de goede weg te wijzen. Naast de goals welgeteld elf vrije schiet- en kopkansen binnen het zestien meter gebied. Dat zegt genoeg over de krachtsverhoudingen in de eerste helft.

Tweede helft moest het georganiseerder. Afspraken nakomen en over de grond combineren, dat was het devies. Sindsdien is RVVH eigenlijk niet meer over de middenlijn gekomen. Dat een goede inzet van Tirza Kromhout door Claudia Owel van het laatste tikje werd voorzien moest het sein voor meer goals worden. Kansen zat voor iedereen. Toch duurde het tot tien minuten voor tijd voordat de volgende treffer viel. Het was Bente Boogaard met een mooie schuiver, die dit seizoen tot nu toe sowieso mooie cijfers kan overleggen. Het slotakkoord was voor Lavinia Poku met een mooi afstandschot die richting de rechter kruising suisde. De kansenteller was inmiddels de twintig gepasseerd.

De eerste officiële overwinning is binnen voor de Kooltuinbewoners. Een ruime overwinning komt cijfermatig altijd goed van pas in de beker. Volgende week komt Ter Leede naar Katwijk aan den Rijn. Het wordt vuurwerk op De Kooltuin. De spelersgroep kan niet wachten tot het weer zaterdag is.

Statistieken
’03 1- 0 RVVH
’22 1- 1 Claudia Owel
’43 1-2 Bente Boogaard
’63 1-3 Claudia Owel
’76 1-4 Bente Boogaard
’88 1-5 Lavinia Poku

02/09/2018


Alle wedstrijdverslagen van Vrouwen 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media