Jodan Boys MO15-1 tegen Rijnvogels MO15-1

De Jodan Boys, hier verder JB genoemd, hebben goede zaken gedaan in de Beker. De verwachting is dan ook dat onze meiden het zwaar zullen krijgen. De JB zijn voor de helft gevuld met 2de jaars en wij hebben te kampen met blessure, ziekte en afwezigheid. De Rijnvogels hebben welgeteld 1 hele wissel.

De wedstrijd is net begonnen of Elise lost al een schot op het doel, die over schiet. JB kan vlot omschakelen maar de bal wordt door Cathy van het veld afgeplukt. De verdediging krijgt vandaag een zware taak en moeten er bovenop blijven zitten. JB krijgt de eerste corner, maar de meiden verdedigen het doel alsof het een fort is. De bal gaat met een goede combinatie de middellijn over en bereikt Vivianne die soepel een paar speelsters uitspeelt richting doel. Er volgt een goede kans van Eline, die naast de palen rolt. Het spel is leuk om naar te kijken, de bal wordt snel overgetikt en de FCR laten zien dat ze weer gegroeid zijn met de vorige wedstrijd. Vivianne weet over rechts de bal een poeier te verkopen die voorlangs het doel rolt. JB krijgt ook een mega kans wanneer hun aanvalster de bal afvuurt, Cathy kan de bal afwenden maar pakt hem niet. Net voordat de aanvalster nog een keer kan schieten is het Sasha die de bal krachtig wegwerkt. Zo weten de meiden de 0 te houden en gaan we de rust in.

Na de rust lijkt de Rijnvogels goed uit de kleedkamer te komen. De druk komt van de meiden en daardoor kunnen de JB snel uitbreken en de 1-0 erin schieten. Dit brengt het team uit balans. Ze schuiven niet goed door en geven de 2-0 en 3-0 te makkelijk weg. Na deze snelle 3 goals in het eerste kwartier van de tweede helft, daalt de rust weer neer op onze toppers. Ze proberen elkaar weer te vinden en wekken nog wat energie op vanuit hun tenen. Toch weten ze niet de 4-0 te voorkomen. Julia blokt de volgende aanval en via Vivianne komt de bal voor het goal. Er volgt een hoop gerommel met Malou als hoofdrolspeler en zien we de bal over de doellijn rollen, 4-1. Dit geeft vernieuwde energie en de Rijnvogels krijgen meer grip op het spel. Er volgt nog een laatste aanval van de Rijnvogels die naast het goal belandt en de scheids fluit af. Ik heb vandaag een gedreven team gezien die heel graag wil winnen en dat is volgens mij de juiste instelling. Want uiteindelijk zijn winnaars, niet diegenen die altijd winnen, maar diegenen die altijd doorgaan!