JO9-F7MF tegen Oegstgeest JO9-5MF

JO9-F7MF wint van Oegstgeest JO9-5MF

Afgelopen zaterdag begon de competitie voor de meiden van FC Rijnvogels JO9-7mf. We zitten in een leuke poule met een aantal bekende tegenstanders uit de bekercompetitie. Die bekercompetitie waarin we kampioen werden, weet u nog?

We speelden thuis. De aftrap was om 10.00 uur tegen Oegstgeest JO9-5mf. Er werd 8 tegen 8 gespeeld, beide teams vinden dat prettig.
Sophie ging de 1e helft op het doel en Sanae nam de 2e helft voor haar rekening.
In de 1e helft stond de verdediging weer als een huis! Met in de achterhoede Anic, Isabel en Mariël. De meiden achterin hadden weinig te doen, waardoor ze op konden schuiven naar de middenlijn. Hierdoor kon 1 van de 3 meiden mee naar voren schuiven. De halfspelers Tess v.D, Tess F en Suzan beginnen in te zien dat ze goed het veld breed moeten houden.
Ze komen nu ook wat meer vrij te staan.
De techniektraining en de trainingen van de coaches beginnen hun vruchten af te werpen.
Het middenveld bestond uit Fleur, Sanae, Nikki en Lisa (er werd gewisseld).
Na een paar keer naast het doel geschoten, op de paal of in de handen van de keepster van de tegenstander door Nikki, Fleur en Lisa was het na 8 minuten dan Sanae die de bal in de voeten geschoten kreeg van Tess. F en scoorde. Wwwhooeehooee de 1-0!
Even na de aftrap kreeg Sanae weer een mooie bal van Anic, maar Sanae kreeg op dat moment een aardige tackel van de tegenstander. Sanae stond zo weer op, maar de tegenstander had toch wat meer last en werd gewisseld. Vlak voor rust gaf Isabel een mooie pass aan Sanae die vrij stond en door naar het doel stormde om de 2-0 erin te schieten. Fluitsignaal en de welverdiende rust.
Na wat kleine aanwijzingen van de coaches begonnen we aan de 2e helft. Zowel de tegenstander als wij hebben een andere keepster op het doel. Sophie kon een balletje gaan trappen in het veld. We speelden vooral veel op de helft van de tegenstander waardoor Anic iets meer naar voren speelde en een achterbal van de tegenstander in de voeten kreeg. Ze schoot erg hard, net boven de kruising. Jammer! Sophie, Suzan en de beide Tess-en waren goed aan het werk op het middenveld en probeerde ook om een doelpunt te maken. Ze schoten net naast het doel én de keepster van de tegenpartij deed haar werk ook goed. Lisa en Nikki kregen nog een paar mooie kansen maar de bal wilde er niet meer in. De wedstrijd eindigde in 2-0 voor onze toppers. Het had veel meer kunnen zijn als de kansen goed benut werden. En de meiden meer overspelen naar de vrijstaande speelsters.
Maar goed gespeeld hoor meiden!

Aankomende zaterdag spelen we een derby uit. We spelen om 10.30uur tegen en bij Quick Boys, eigenlijk Quick Girls JO9-11mf.
Alle supporters zijn van harte welkom! De meiden gaan natuurlijk voor de winst!