JO9-7MF zijn KAMPIOEN!!!

De meiden van de JO9-7MF zijn Kampioen!

Afgelopen zaterdag, 8 april 2017, stond er een spannende wedstrijd op het programma. De wedstrijd waarbij de Vogels kampioen konden worden! Één punt zou voldoende zijn. Een groot nadeel was wel dat ze al om 8:30! uur uit in Alphen aan den Rijn moesten spelen tegen ARC. En de meeste meiden zijn niet echt vooruit te branden op dat tijdstip. Maar toch was dat nu anders, ze waren allemaal vrij opgewekt maar zeker ook heel zenuwachtig. En zij niet alleen, ook de ouders die het een en ander geregeld hadden, voelden kriebels in de buik! Maar ja dat moest even omgezet worden in positieve energie.

Bij aankomst in de kleedkamer eerst even zingen voor de jarige Wilma! Zou zij vandaag een dubbelfeestje krijgen
Even over half 9 mochten de tossen voor de aftrap. De scheids (een wat oudere volwassen man) nam het heel serieus. De aftrap was voor de Vogels, die vandaag weer 8 tegen 8 speelden. Sanae begon op doel. De meiden waren nog maar net aan het voetballen en er werd meerdere keren afgefloten. Omdat ze dit niet zo zijn gewend ging een speelster van ARC gewoon door. Ook de trainster mocht niet de baas spelen want dat was hij! Enfin de meiden probeerden zich niet te snel hierdoor te laten afleiden en begonnen met aanvallen. Tess F. begon lekker fel en ook Anic was goed wakker. In de eerste 5 minuten waren er kansen voor Anic en Nikki. Ook Sophie had in de 7e minuut een mooie actie wat tot een corner leidde. Zo waren de Vogels steeds meer op de helft van de tegenstanders te vinden. Suzan deed ook lekker mee op het middenveld en schoot zo nu en dan de bal naar voren. Sophie kwam even later weer in actie en schoot in de handen van de keepster. Even later nam Fleur de bal mee naar voren in een goede loopactie en die resulteerde in een corner. In de 14e minuut nam Tess F. een harde corner die helaas over iedereen heen ging. Na een kans van ARC ging Nikki er met de bal vandoor maar weer was daar de keepster. Hierna nog een kans via Tess v. D. uit de corner in de 19e minuut. Zoveel kansen maar die bal wilde er maar niet in! Gelukkig waren Isabel en Mariël ook wakker genoeg om een tegengoal te voorkomen. En in de 23e minuut was het rust.

Na wat limo en een Dextro’tje was het tijd voor de tweede helft. Nu mocht ARC de aftrap nemen. Maar de Vogels kwamen gelijk dreigend naar voren en daar was al het schot van Nikki die over het doel heen vloog. Vlak daarna bleven de Vogels een beetje hangen in het strafschopgebied en na wat foute doeltrappen van de keepster van ARC kwam daar Anic uit het niets met een mega schot! GOAL! Wat een ontlading was dat. Even daarna had Sanae nog een leuke actie waarbij ze de doeltrap van de keepster weer in de handen van de keepster kopte. Na al die aanvallen en de goal waren de meiden van ARC een beetje geschrokken en gingen vol in de verdediging. Nu werd het moeilijk om er doorheen te komen. Maar de Vogels gaven niet op. Lisa bleef vechten voorin en schoot naast. Ook Tess v. D. kreeg nog een grote kans. Zelfs Mariël ging een poging wagen voorin, maar schoot naast. Ook Isabel kwam naar voren maar ook die bal ging naast. Wat zat er een pit in de meiden. Misschien kwam het door de Dextro van de vader van Fleur of toch de zenuwen omgezet in positieve energie?! Dat laten we in het midden. Inmiddels was het tijd maar liet de scheids nog even een paar minuten doorspelen. Maar ARC is niet meer gevaarlijk geweest. En daar was het eindsignaal.

Kampioenen olé olé!! Wat een feest! Iedereen liep al de polonaise op het veld maar er moesten nog penalty’s genomen worden. Maar daarna barstte het feest los!
Eerst in de kleedkamer en daarna gingen ze vrolijk verder op sportpark de Kooltuin. Daar werden ze gehuldigd op het balkon en kregen ze nog taart en felicitaties van de club in de vorm van een patatje! Met een mooie beker en een medaille gingen ze moe en voldaan naar huis!

De meiden willen het publiek, wat ondanks de afstand en het vroege tijdstio, massaal was meegereisd enorm bedanken voor de support!

Het seizoen zit er nu bijna op. Jullie zijn welkom op 22 april 2017 om 10.00 uur op sportpark de Kooltuin om de meiden tijdens hun laatste wedstrijd tegen Valken’68 JO9-6MF (nr.2) te komen aanmoedigen. Tot dan!