HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

JO9-7Mf wint met 0-5 van Valken ’68. Dé wedstrijd van Suzan van der Plas!

De JO9-7Mf wint met 0-5 van Valken ’68. Dé wedstrijd van Suzan van der Plas!

Afgelopen zaterdag speelden de meiden van de JO9-7Mf hun eerste wedstrijd na de winterstop, uit tegen Valken JO9-7Mf. Vorige week was namelijk de thuiswedstrijd tegen Lisse afgelast. Wat baalden de meiden (en de trainers) hiervan. Op Facebook was te zien dat sommige moeders het niet zo een probleem vonden.  Gelukkig voor iedereen werd de wedstrijd van afgelopen zaterdag niet afgelast. Eindelijk kon er weer lekker gevoetbald worden.
Er was één afmelding: Fleur de Boer die lekker een weekendje weg was. Zodoende stonden er 10 meiden op ’t Duyfrak. Mooi zonnetje erbij en op de achtergrond werd er heerlijk geschaatst op de ijsbaan. Valken had precies 8 meiden en hun coach/begeleider vond het prima als er 8 tegen 8 gespeeld werd. Hij zei: ‘ Dan blijven de meiden lekker warm en staan ze niet verkleumen van de kou’. Prima. Met 2 wissels kon er lekker doorgewisseld worden. Klokslag 10.00 uur begon de wedstrijd. De meiden moesten het wedstrijdgevoel in de benen krijgen na de winterstop, maar al snel kwamen ze aan de bal en speelden ze voornamelijk op de helft van Valken. Sophie stond de eerste helft op doel.

De achterlinie met Anic, Isabel en Mariël schoof daardoor mee naar voren tot de middellijn. Nikki, Lisa en Sanae moesten het net van het doel in de 1e 10 minuten nog een beetje zoeken. De ballen gingen net naast of in de handen van de keepster. Na ongeveer 10 minuten was het dan Lisa die de 0-1 maakte. Net 5 min voor rust gaf de keepster van Valken (die bijna naar het middenveld liep) de bal een trap en zo kwam de bal voor de voeten van Sanae. Omdat de keepster te ver uit haar doel stond maakte Sanae het mooi af en daar was de 0-2! Tenminste, dat dacht iedereen! Maar, de scheidsrechtster keurde hem af. Waarom??? Tja volgens Wilma dacht de scheids dat ze aan het hockeyen was. Iets met regels buiten de cirkel of zoiets.  …
Dus gingen de meiden de rust in met een voorsprong van 0-1. Niet slecht, maar meiden er zit echt meer in. Na wat limonade begon begon de tweede helft. Wind mee en Senae op doel. Een goede combinatie om te winnen en de tegengoals op de 0 te houden. De meiden gaven weer druk en daardoor werd er voornamelijk op de helft van Valken gespeeld. Er werd een corner veroorzaakt door Valken, deze werd genomen door Tess v. D. Anic kreeg de aanwijzing om mee naar voren te gaan en net buiten de 16 te gaan staan zodat als ze de bal voor d’r voeten kreeg, ze hem in één keer keihard op doel moest schieten. Zo gezegd zo gedaan door Anic! Nu dan echt 0-2 wwwhooeee…

Na de aftrap werd er goed gewerkt op het middenveld met Tess F. en aan de linkerkant met Sophie. Sophie kreeg een mooie pass van Isabel uit de achterlinie kon daardoor naar het doel rennen en maakte de 0-3. Na de aftrap kwam de bal bij Mariël die deze netjes aannam en hem doorspeelde naar Sophie aan de linkerkant. Maar de bal werd onderschept door een speelster van Valken en zij schoot de bal letterlijk voor de voeten van Suzan. Iedereen riep: SCHIETEN Suzan in één keer op het doel. EN DAT DEED ZE! De 4-0 is voor Suzan! Haar eerste doelpunt en wat was ze blij! Een smile van oor tot oor en ja ook coach en mama Fiona, Wilma, alle meiden én de supporters gunde haar het van harte. De wedstrijd was nog niet afgelopen….. Want 2 minuten voor tijd speelde Tess v. D. de bal naar Tess F. en zij zag Lisa aan de rechterkant vrij staan en speelde de bal naar haar, waardoor Lisa naar het doel stormde en de bal erin schoot en daar was de 0-5. Dit was ook gelijk de eindstand. De 3 punten zijn wéér voor ons! En weer zonder een tegengoal! Toppertjes die meiden!
Aanstaande zaterdag spelen de meiden om 11.30 uur uit tegen Leidschenveen gaan ze weer op de 3 punten.
Tot zaterdag.

IMG_2502 IMG_2505 IMG_2512 IMG_2554 IMG_2566 IMG_2573

25/01/2017


Alle wedstrijdverslagen van Geen categorie

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media