JO9-7MF winnen van Valken’ 68 JO9-7MF

De meiden van de JO9-7MF winnen van Valken’ 68 JO9-7MF en houden nog steeds de 0 tegengoals!

Op deze regenachtige zaterdagochtend, 1 april 2017, speelden de Vogels thuis tegen Valken’ 68 JO9-7MF.

De wedstrijd begon precies om kwart over elf en ze speelden 8 tegen 8. Sophie begon in het doel en de meiden hadden er zin in.

De Vogels begonnen sterk en daarna waren ze veelal een beetje over en weer aan het spelen op het middenveld. In de 3e minuut werden de Vogels gevaarlijk na een corner maar Sanae schoot de bal in de handen van de keepster. Inmiddels ging het steeds harder regenen maar daar hadden de meiden op het veld weinig last van. In de 4e minuut liep Mariël van achter op naar voren en passeerde 3 tegenstanders en gaf een voorzet naar Sanae. Helaas werd deze kans niet benut omdat er een verdediger tussen stond. Lisa kreeg nog een kans maar die ging er ook niet in. Daarna werden de Vogels weer gevaarlijk maar zowel Sanae als Fleur kregen de bal niet in het net. Nu liep Valken weg met de bal maar daar stond Isabel die de bal had onderschept. Voor het doel van Valken was veel actie. Nu had Sanae de bal en gaf een voorzet aan Isabel die naast schoot. Inmiddels zaten we in de 6e minuut. Suzan kreeg de bal van Anic maar die kon hem niet afgeven. In de 7e minuut weer een kans; net naast. In de 8e minuut kwam Sanae niet langs de verdediging en nog een hard schot van Anic in de handen van de keepster. Deze meiden hebben we veel gezien in de eerste helft. Isabel heeft ook een goede wedstrijd gespeeld. In de 8e minuut gaf zij een voorzet aan Lisa, die een paar spelers eruit liep, en daar was de goal!! De Vogels zag je nog feller worden na deze goal en gingen er vol voor! In de 9e minuut gooide Mariël een inworp ver naar Lisa die weer wat Valken voorbijsnelde en hem naar Sanae afgaf. Die gaf de bal een trap, zo in de handen van de keepster maar het was zo’n hard schot en ze liet hem uit haar handen glippen. 2-0, goed bezig! Nog meerdere kansen gekregen maar de Valken hadden geluk en een goede keepster. Tess van D. liet zich nog een paar keer zien in het strafschopgebied maar dit leidde niet tot goals. Wel goed gespeeld Tess! Daarna nog een leuke lage corner van Tess F. maar die was via Nikki voor de keepster. Even later in de 16e minuut was daar Mariël weer met een schot naar voren. Door goed samenspel en overspelen kwam deze bij Nikki uit die voor de 3-0 zorgde. Fleur schoot de bal nog in het zijnet in de 22e minuut. De scheids liet lang doorspelen. Uiteindelijk was het pas in de 24e minuut rust….

De tweede helft mochten de Vogels aftrappen en was Sophie weg. Ze gaf hem af aan Fleur die de 4-0  netjes in het doel schoot. Na een uittrap werd de bal goed onderschept door Isabel en schoot hem hard naar voren. Suzan kwam na een duel aan de bal en schoot hem naar Fleur. Die gaf hem weer terug en Suzan schoot helaas naast. Daarna werd de paal geraakt na een schot van Isabel. De Vogels speelden goed samen en er werd heel goed overgespeeld. Ook de verdedigers waren goed bezig en daardoor had Sophie de eerste helft niets te doen. Ook Sanae die de tweede helft in het doel stond had niet veel te doen. In de 30e minuut was er via Nikki bijna een eigen goal van de Valken. Daarna had Sophie nog een schot in de handen van de keepster. De Valken kregen bijna geen rust. De Vogels waren steeds in hun strafschopgebied te vinden. En ja, het hing in de lucht, in de 31e minuut benutte Sophie de corner van Isabel en was 5-0 een feit. De Vogels kregen kans na kans en de bal ging tegen de paal, naast of in de handen van de keepster. Het had wel 20-0 kunnen worden! Tess F. had nog een goede verdedigende actie waarbij ze de bal door de benen van een tegenspeelster speelde. Tess van D. had ook nog wat kansen voor het doel maar schoot over. Nog 7 minuten te gaan. Eindelijk was daar een aanval van Valken en een redding van Sanae. Had ze toch nog wat te doen! De Vogels bleven het proberen aan de andere kant en uiteindelijk werd er toch nog een verdiende 6-0 gescoord door Sophie. Daar waren ze tevreden mee en even later klonk het eindsignaal van de scheids.

De meiden hebben vandaag weer laten zien dat ze het verdienen om kampioen te worden. Volgende week zaterdag, 8 april 2017, mogen ze op sportpark Zegersloot te Alphen, tegen de meiden van ARC een kampioenswedstrijd spelen. Aan 1 punt hebben ze genoeg. Komt u ze ook aanmoedigen???

Hopelijk kunnen we dan daarna een mooi feestje vieren! ?