HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

JO9-7MF winnen ook de eerste thuiswedstrijd

De meiden van de JO9-7MF winnen ook de eerste thuiswedstrijd van 2017 en mogen vlaggen bij Vrouwen 1!

Afgelopen zaterdag (25 februari 2017) was het dan eindelijk zover. De eerste thuiswedstrijd voor de meiden van de JO9-7MF.
Om 10.00 uur stond de wedstrijd tegen FC Lisse JO9-11MF (nummer 6 van de lijst) gepland. Om 9.30 uur op de eigen Kooltuin verzamelen was een feestje voor de meiden. Helaas zonder Lisa, zij is op vakantie.
Snel de shirts aan en naar het veld. Inlopen en warm spelen. De coach van de tegenstrander wilde graag 9 tegen 9 spelen, daar hadden onze coaches (op dat moment) geen bezwaar tegen.
Om 10.00 uur vroeg Wilma zich af waar de scheidrechter was. De meiden van de MO13 zouden fluiten, maar er was niemand te bekennen. Jeroen, de vader van Tess, werd door Wilma gevraagd om te fluiten en dat deed hij gelukkig.
Iets later dan gepland begon de wedstrijd.
In de 2e minuut liep Tess F. een speelster van Lisse voor de voeten, waarbij allebei de meiden op de grond terechtkwamen. Snel weer opstaan en verder.
In de eerste helft speelden de Vogels vooral op de helft van Lisse. Sophie had op doel niets te doen. De meiden zijn overduidelijk sterker dan de tegenpartij. Toch kwam het niet tot scoren. Hoe hard ze ook aan het werk waren en ze hun best deden. De bal was net naast, werd voorbij de teamgenoten geschoten of afgepakt door de toch ook sterke verdediging van Lisse. Susan had een hele mooie actie langs de zijlijn. Goed in de breedte gespeeld Susan.
In de 19e minuut is daar de 1e aanval van Lisse. Deze werd goed onderschept door Tess v. D. Fleur heeft aardig wat ballen naar voren getrapt deze wedstrijd. Mooi om te zien dat de meiden leren over te spelen.

Tijd voor de rust en wat limonade. Wilma en Fiona hebben nog wat goede tips voor de meiden, waardoor er in de tweede helft gescoord kan worden.

In de tweede helft staat Senae op het doel. Zij heeft twee keer goed in actie moeten komen. Ze heeft deze ballen van Lisse goed aangepakt. Lisse was veel sterker in de tweede helft. De vogels werden een beetje nerveus van deze sterke weerstand. Ze gingen met hun koppies hangen. Desondanks bleven ze enorm vechten. En ballen. Er werd goed samengewerkt en overgespeeld. Tess F. die in de tweede helft in de spits keihard werkte had tot twee maal toe een prima kans. Ze kreeg de ballen aangespeeld van Anic die goed de bal overspeelde. Helaas schoot ze de ballen net iets te zacht, waardoor de keepster van Lisse ze kon opvangen. Die speelde de bal door naar de meiden van Lisse, die daardoor in de aanval gingen.  Isabel was de rots in de branding achterin. De regelmatige aanvallen van Lisse liet zij nauwelijks voorbij zich komen.
De coach van Lisse was goed aanwezig. Hij blerde meer dan Wilma. En dat wil wat zeggen. En op zijn tijd deed hij gewoon mee en liep hij in het veld. Ach, we vonden het wel gezellig.
In de 38e minuut kwam er een stevige aanval van Lisse. De ouders van de vogels langs de lijn zagen de bal al in het net terechtkomen. Maar daar was Mariel, die deze aanval prima tackelde. Zij speelde deze bal door aan Isabel. Deze kon hem doorgeven aan Nikki die de bal tegen de binnenkant van de paal schoot. De bal rolde vervolgens tegen de schoenen van de keepster en doordat zij haar been terugtrok ging de bal toch in het net en daar was de 1-0!
En gelijk erna het fluitsignaal. Wat een ontlading, bij de meiden. Maar ook zeker bij de ouders langs de lijn. Best zuur voor FC Lisse, onze overwinning. Zij hebben echt goed weerstand geboden. Het was een heerlijk spannende wedstrijd om naar te kijken. De meiden van beide teams hebben enorm veel veerkracht en werklust laten zien!
Wat wel duidelijk is geworden is dat 9 tegen 9 spelen niet de voorkeur van de meiden en de coaches heeft. Zij floreren beter op 8 tegen 8. Dat is het spel wat ze kennen en waar ze goed op ingespeeld zijn. Daar laten we ons niet meer door afleiden de volgende keer.

En toch, de Vogels hebben weer gewonnen. Nog steeds staan de meiden ongeslagen en zonder tegengoals aan kop! De vaders die van alles beloofd hebben als ze kampioen worden; ga maar vast sparen….

In de middag was het weer feest. De meiden mochten als eerste vlaggen bij Vrouwen 1. Wat een eer! Zo voelde het ook echt voor ze.
Ze werden ontvangen door Trudy Noort. Er werd aan de meiden uitgelegd wat de bedoeling was.  De ouders mochten in de Business Club een bakkie koffie halen. En om 14.30 uur was het zover. De meiden stonden met de vlaggen klaar voor de kraker tussen FC Rijnvogels tegen Klarenbeek. Wat een mooi gezicht was dat. Wat waren de meiden trots dat ze dit mochten doen. Daarna hebben ze met hun ouders de wedstrijd bekeken. Ook hebben ze af en toe nog een bal mogen halen, wat ze ‘cool’ vonden om te doen. Na de wedstrijd (Die FC Rijnvogels eigenlijk had moeten winnen) werden de meiden en hun ouders ontvangen in de BC. De meiden kregen wat limonade en een patatje. De ouders een drankje. En zo werd het een gezellige middag.
De oprechte complimenten voor de organisatie van de vlaggenmiddag voor de meiden. De meiden, maar zeker ook de ouders hebben genoten van deze gastvrijheid!

 

 

28/02/2017


Alle wedstrijdverslagen van Geen categorie

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media