JO9-7MF winnen met 6-0 van Leidschenveen JO9-10MF

De meiden van JO9-7MF winnen met 6-0 van Leidschenveen JO9-10MF

Zaterdag 19 november 2016 stond de 4e competitie wedstrijd van dit seizoen op het programma. De meiden speelden om 10.00 uur thuis tegen Leidschenveen JO9-10MF. In de kleedkamer waren de meiden al lekker aan het kibbelen over de wedstrijd. Ze waren er voor de wedstrijd al zeker van dat ze gingen winnen. Want Leidschenveen staat helemaal onderaan. Ja, ook de jongste meiden van Rijnvogels kijken zeer geregeld op voetbal.nl voor de standen. Dit was het moment voor de coaches om de meiden een mentale les te geven. Ze moeten daar niet te makkelijk over denken. Leidschenveen staat dan wel onderaan maar dat zegt helemaal niets! De competitie is pas net begonnen en kan nog alle kanten op. Uiteraard hopen we dat wij wel kampioen worden, maar dat terzijde.

Vandaag waren Fleur de Boer en Tess  v. Duijvenbode afwezig. We hadden gelukkig nog 9 meiden over. Wij zagen bij de warming-up dat er bij de tegenstander 8 meiden op het veld liepen, daarom hebben we afgesproken dat we 7 tegen 7 gingen spelen. Dat was wel een stukje meer lopen voor de meiden. Sophie stond de 1e helft op het doel. Anic stond laatste, Mariël linksachter, Isabel rechtsachter, Suzan linkshalf/voor, Lisa rechtshalf/voor en Sanae in de spits. De eerste wissels waren Nikki en Tess F. De wedstrijd was maar net begonnen of de donkere wolk boven de Kooltuin barstte los met een fikse regenbui en er kwam zelfs hagel uit de lucht. De meiden speelden gewoon door en waren vooral op de helft van de tegenstander te vinden. De 1e kans was voor Nikki die helaas naast schoot. Daarna was het Sanae die bal op het doel schoot maar helaas had de keepster de bal net te pakken. Lisa had ook 2 kansen jammer genoeg gingen deze er ook net niet in. Echte kansen voor de tegenstander waren er niet. Onze achterhoede staat sterk!

Helaas viel Anic na een tik tegen haar enkel eventjes uit, maar gelukkig kon ze na 5 minuten toch weer meedoen. Anic schoof mee naar voren en kon daardoor ook een paar keer de bal op het doel schieten. Helaas schoot ze er niet in, maar ernaast. In de 14e minuut was het Nikki die de 1-0 maakte. Net voor rust had Nikki nog een kans. Ze schoot de bal maar de keepster van Leidschenveen ving de bal en liet de bal weer los waardoor Nikki de bal in het doel schoot en scoorde. Helaas door protest van de tegenstander werd het doelpunt afgekeurd door de scheidsrechter.

In de rust kregen de meiden wat limonade, waar ze helaas niet van opwarmden. In de 2e helft stond Sanae op het doel en Sophie kon een balletje mee trappen. Na de aftrap kwam de bal bij Lisa terecht en die zag de vrije Nikki staan en schoot de bal naar haar waardoor Nikki in de 22e minuut de 2-0 maakte. Netjes overgespeeld Lisa!

Tess F. op rechtshalf en Suzan op linkshalf waren erg gedreven om de bal van de tegenstander af te pakken, wat hen ook erg goed lukte. Na de aftrap kwam de bal van de tegenstander in onze sterke verdediging terecht en kon Mariël iets oplopen met de bal. Tess F. kreeg de aanwijzing om langs de lijn te staan. Zij stond op deze manier vrij. Mariël zag dit en gaf de bal aan Tess F. die een heel stuk naar voren kon lopen en de bal naar Nikki schoot, die in de 27e minuut de 3-0 maakte. Wat een mooi samenspel was dit meiden. Na de aftrap kwam de bal achterin bij Isabel terecht die met een harde trap de bal naar voren schoot. Daar stond Nikki die de bal netjes in het net viste in de 29e minuut. Omdat het voetbalspel en het scoren nu beter ging dan in de 1e helft kon Anic weer mee naar voren zodat zij met haar harde schoten het ook kon proberen om op doel te schieten. We kregen een corner. Sophie nam de corner en de bal belandde voor het doel, maar werd weggewerkt door de tegenstander waardoor de bal bij de 2e paal kwam. Daar stond Lisa die net naast het doel schoot. De achterballen werden slecht uitgetrapt door de tegenstander waardoor de ballen net buiten het 16 meter gebied kwamen. Deze keer kwam hij ook nog precies voor de voeten van Anic en zij met één keer te schieten gelijk scoorde. Daar was het 5e doelpunt in de 38e minuut. Na de aftrap kwam de tegenstander dan toch voorbij onze verdedigster Isabel (die eerst netjes de bal blokte). Maar dan hebben we daar Mariël nog, die de bal af pakte en overspeelde aan Tess. F die vervolgens de bal weer overspeelde naar Lisa en helaas schoot zij net mis. Dit is wel het samenspel waar de coaches zo trots op zijn hoor!

Vlak voor het eindsignaal kwam een achterbal van de tegenstander bij Anic terecht en maakte zij nog even snel de 6-0. YEAH, we hebben gewonnen!

Na het eindsignaal was er een mooie regenboog te zien en de 3 punten zijn weer binnen. Lekker gespeeld meiden.

Salah Jerroudi (vader van Sanae) trakteerde de meiden na een warme douche op een welverdiende warme chocomel met slagroom. Bedankt Salah namens alle meiden.

Volgende week spelen we om 08.30 uur uit tegen Oegstgeest.