JO9-7MF winnen met 4-0 en staan nog steeds ongeslagen aan kop!

De meiden van de JO9-7MF winnen met 4-0 en staan nog steeds ongeslagen aan kop!

Afgelopen zaterdag (4 maart 2017) speelden de meiden van de JO9-7MF een thuiswedstrijd tegen Graaf W II VAC JO9-17MF. De wedstrijd begon om 8.45 uur en er werd om 8.15 uur verzameld op de Kooltuin. Het was erg vroeg voor de meiden (en voor sommige ouders). Ook tijdens de eerste helft merkte je dat de meiden de vakantie nog in de benen hadden. Laat naar bed en relaxen. Om dan opeens een wedstrijd te moeten spelen tegen een gretige tegenstander met de gevreesde spits, is aanpoten. De coaches hadden ervoor gekozen om 8 tegen 8 te spelen. Voor de Vogels is dat de beste combinatie. Er waren drie wissels vandaag omdat het team compleet was. Omdat er nu van te voren bekend was dat er geen scheidsrechter beschikbaar was, kon de vader van Tess Feelders zijn spullen halen en de wedstrijd op tijd laten beginnen.

De aftrap was voor de tegenstander. Isabel, Mariel en Anic begonnen in de verdediging. Susan, Tess v. D. en Sophie stonden op het middenveld. Lisa in de spits en Senae begon op het doel. Tess F., Fleur en Nikki stonden als eerste wissels. In de 7e minuut kreeg Lisa een hand in haar gezicht van de tegenpartij. Dit was even pijnlijk, maar opstaan en weer doorgaan. Goed zo Lisa! Ook de tegenstander was blijkbaar in de vakantiemodus. Alle meiden waren een beetje mat. Beetje piepen en klagen. Er zat geen pit in. In de 9e minuut was er een kleine waarschuwing van de tegenstander, maar daar stond Senae die de bal mooi pakte. In de 10e minuut was er een goede kans van Nikki, helaas ging de bal in het zijnet. Anic had een mooi, hard schot van ver, maar die was naast. Vanaf de 14e minuut werden de Vogels een beetje wakker. Dat kan ook niet anders, want Wilma liet ze goed weten dat er actie moest komen. De Vogels speelden de eerste helft voornamelijk op de helft van de tegenstander. En toch waren ze niet in staat om een doelpunt te maken. Tess v. D. rende goed mee. Pakte de ballen af en gaf ze goed door naar voren. Ook Fleur zette haar beste beentje voor. Sterk op het middenveld en goed met de bal. In de 18e minuut had Tess F. de bal goed voor haar voeten, maar schoot ze net naast. Isabel is en blijft de stevige basis achterin. De meiden van Graaf WII VAC konden niet om haar heen.

En daar was de rust met de limonade. Met een stevige toespraak van Wilma en Fiona. Het is geen theekransje. De meiden moeten feller worden, ze moeten kunnen winnen. Suzan had vlak na de rust een mooie actie waarbij ze de bal binnen de lijnen hield en ze de tegenstander weg speelde. In de 24e minuut een goede actie van Lisa, met een voorzet naar Nikki, de bal kwam helaas net niet aan. In de 25e minuut een goede actie van Mariël, waarbij ze haar lichaam goed inzette om de bal af te pakken van de tegenstander. In de 28e minuut gaf Senae een voorzet aan Nikki. Die drie keer een rondje om de bal draaide om hem vervolgens keurig in het doel te schieten. Daar was de langverwachtte 1-0! In de laatste 10 minuten van de 2e helft werden de meiden eindelijk echt pittig en gevaarlijk voor de tegenstander. In de 32e minuut een goede aanval met een topsamenwerking van de meiden onderling. Helaas in de handen van de keeper.

Wilma is lekker aan het blèren langs de lijn. En de meiden luisterden er prima naar! Sophie had werkelijk niets te doen op het doel in de tweede helft. Maar die ene bal die eraan kwam pakte ze mooi op. In de 24e minuut maakt Senae de 2-0 na een inworp. In de 38e minuut scoorde Nikki op een bal van Senae. Er stond niemand van Graaf WII VAC achter. Nikki had genoeg tijd om te draaien, om zich heen te kijken en positie te nemen om hem vervolgens in het doel te schieten. Kansloos voor de keeper! En de 3-0 voor de Vogels. In laatste minuut liep Lisa helemaal van achter naar voren. Ze dolt iedereen die voor haar voeten loopt. Hele mooie actie, helaas net naast. Daarna krijgt Lisa weer de bal, ze geeft hem door aan Senae die de 4-0 maakt!

Wederom dus winst voor de meiden en nog steeds geen tegen goals. Zaterdag zijn ze een dagje vrij, maar de 18e mogen ze lekker weer ballen. Ze spelen dan uit tegen FC Lisse.