JO9-7MF winnen met 0-3 van FC Lisse

De meiden van JO9-7MF winnen met 0-3 van FC Lisse. Ze staan nog steeds ongeslagen, zonder tegengoals aan kop en het kampioenschap komt steeds dichterbij.

Afgelopen zaterdag, 18 maart 2017, waren de meiden afgereisd naar FC Lisse waar ze de meiden van JO9-11MF troffen. Op deze stormachtige dag speelden ze alweer de 14e wedstrijd van dit seizoen. Hierna nog maar 4 te gaan! Na vorige week vrij te zijn geweest, mochten ze vandaag weer lekker aan de bak. Dat Lisse niet makkelijk te overtreffen was, werd er wel even ingepeperd door de coaches. De vorige ontmoeting verliep moeizaam en de meiden hadden nipt gewonnen. Intussen werd het steeds donkerder boven Ter Specke. Dat zou toch geen slecht voorteken zijn?! Zes minuten over tien begon de wedstrijd dan eindelijk. Er werd 8 tegen 8 gespeeld en Sanae begon op doel. Fleur kon er vandaagniet bij zijn dus hadden we 2 wissels.

De aftrap was voor de Vogels. Lisse begon in de eerste 2 minuten vrij sterk en zij waren veel in ons doelgebied te vinden. De Vogels hadden moeite om in de wedstrijd te komen ondanks ze de wind mee hadden in de eerste helft. Het verliep wat moeizaam. En ook wat botsingen (Suzan) en een bal in het gezicht van een tegenspeelster zorgden in de eerste drie minuten voor wat oponthoud. In de 4e minuut werd er een kans van Nikki weggewerkt. Daarna liepen de meiden wat over en weer maar waren er geen echte grote kansen. Sophie had in de 10e minuut een kans waar Isabel een corner uithaalde maar die werd niet gegeven. Daarna was er nog veel actie voor het doel van Lisse maar steeds de redding van de keepster. Na een inworp van Mariël had Lisa een mooi schot op doel maar deze werd helaas geblokt.

In de 17e minuut moest Lisse een inworp opnieuw doen omdat er niet goed uit de nek werd gegooid. Er ontstond hierover een beetje verwarring omdat het spel na de foute inworp gewoon doorging. Even daarna werd Lisse gevaarlijk en werd door een goede tackle van Isabel een schot op doel voorkomen. Mariël deed daarna hetzelfde via een sliding. Lisa kreeg in de 19e minuut de bal goed voor en deze ging via de keepster naast en daar werd ons weer een corner ontnomen. Even daarna was het rust. Na rust ging Sophie op doel en kregen de Vogels iets meer pit. In de 21e minuut was er weer een goede kans voor de Vogels. Maar ook in de rebound zat deze er niet in. Anic gaf in de 24e minuut een goede voorzet aan Nikki maar ook deze bal was voor de keepster. De bal wilde er maar niet in! Inmiddels in de 27e minuut en nog steeds 0-0. Maar daar was een voorzet van Mariël vanaf de middenlijn op Nikki. Nikki gaf de bal netjes af aan Sanae die de 0-1 erin schoot. Eindelijk!

Ja en na die eerste goal kregen de Vogels weer een goede vibe en gingen op zoek naar meer treffers. En de Vogels kregen meerdere kansen en daarbij ging de bal zowel in het gezicht van de keepster, als tegen de paal. Na een inworp van Isabel kregen de Vogels een vrije trap. Anic nam deze vrij trap en deze belandde bij de tegenstanders. Nu was er ruimte voor FC Lisse en Mariël kon deze gelukkig blokken door te springen en de bal op de borst aan te nemen. Maar vlak daarna was Lisse weer gevaarlijk en was daar de redding van Sophie! De bal was nu voor de Vogels en daar wist Tess F. wel raad mee. Ze nam de bal van achter mee naar voren en gaf een mooie voorzet aan Nikki. En yes, de bal lag in het net! 0-2 in de 32e minuut.

In de 33e minuut weer een mooi één – tweetje tussen Nikki en Tess F. maar helaas daar was die keepster weer. Jammer Tess! Daarna werd Lisse weer gevaarlijk maar gelukkig was Isabel daar goed op bedacht en blokte het schot fantastisch met haar lichaam. Lisa kwam daarna van ver weer met een goede actie maar ook die werd weer goed tegengehouden. In de 35e minuut schoot Lisse naast. Tess F. kwam goed mee naar voren vanaf het middenveld en ook Tess v D. kwam lekker in de wedstrijd. Ook Suzan stond haar mannetje op het middenveld. In de 38e minuut was het even billen knijpen want daar was Lisse met een fantastisch schot op het doel. Gelukkig was daar Sophie met een geweldige redding en werd er geen tegengoal geïncasseerd. Pfff. In de 39e minuut werd Lisa aangespeeld door Isabel en rende vanaf achter naar voren en daar was het schot. Ook die was weer in de handen van de keepster. Tess v D. onderschepte de uittrap van de keepster en schoot op doel. Via de benen van een tegenspeelster kwam de bal tegen de paal. Daarna kregen de Vogels nog een corner. Deze nam Tess v D. en de bal ging via de spelers van Lisse richting de voet van Sanae en daar was het 3e doelpunt! De scheids liet daarna nog even doorspelen maar Lisse kon uit de aanval geen doelpunt halen. Daarna klonk het eindsignaal. Wat een leuke wedstrijd is het uiteindelijk geworden. FC Lisse heeft goede weerstand geboden en liet zich niet zomaar uit het veld slaan.

Zaterdag (25 maart) staat dé derby op het programma. We ontvangen dan de meiden van Quick Boys JO9-11MF om 11.15 op de Kooltuin. Die schrijven op hun blog dat ze de Vogels hun eerste nederlaag willen bezorgen. We zullen zien! Dat gaat spannend worden…