JO9-7MF winnen met 0-1 van Valken’68 JO9-6MF

De meiden van de JO9-7MF winnen met 0-1 van Valken’68 JO9-6MF. En staan nog steeds zonder tegendoelpunten aan kop!

Afgelopen zaterdag (4 februari 2017) stond er een spannende wedstrijd op het programma. De meiden moesten uit tegen de meiden van Valken’68 JO9-6MF. Omdat deze meiden tweede staan in de competitie hadden sommige meiden wel wat last van spanning.

Want na al die overwinningen en nog steeds geen! tegendoelpunten wordt de lat steeds hoger gelegd. Dus dan maar wat langer inschieten en opwarmen op het veld.

Na de spanning er een beetje uitgetrapt te hebben was het tijd voor het echte werk. Er werd afgesproken om zeven tegen zeven te spelen. Dit omdat de tegenpartij een zieke en een geblesseerde speelster hadden. Voor de meiden was dat even schakelen. Temeer ook omdat Nikki en Fleur ook niet echt fit waren.

De wedstrijd werd geleid door een jonge scheidsrechter die goed zijn werk deed.

In de eerste helft waren de meiden goed aan elkaar gewaagd en was het echt een spannende wedstrijd om naar te kijken. De bal ging over en weer op de beide helften. Een paar keer kwamen de meiden van Rijnvogels door de verdediging heen maar werd het doel niet gevonden. Ook Sanae die op doel stond had niet heel veel te doen omdat Valken ook niet langs de drie verdedigers ( Isabel, Anic en Mariël ) kwam.

In de 14e minuut kwam Valken gevaarlijk dichtbij, maar daar was Mariel met een goede redding. Beide teams bleven fel de bal opzoeken.

Zo duurde deze spannende eerste helft best lang. Zeker voor de supporters langs de lijn.

Maar daar was dan het fluitsignaal. Rust….

Na een peptalk en wat limonade wisselden Sanae en Sophie van tenue en mocht Sophie het doel verdedigen in de tweede helft. Beide dames hebben foutloos gekeept.

De tweede helft waren de meiden van Rijnvogels wel een stuk sterker. Maar dat kwam misschien ook wel omdat zij vier wissels hadden en de tegenpartij maar een. In de 24e minuut gaf Anic een hele mooie diepe bal voor de voeten van Nikki, die hem in het doel schoot. En daar was de felbegeerde 0-1!

We kunnen u nu vertellen dat dit ook de eindstand is, maar dat doen we niet, we houden de spanning erin.

De meiden van Valken gingen wat meer duwen en tackelen. En Lisa was daardoor enorm aan het sleuren voorin. Ze creëerde voor zichzelf een paar kansen, helaas gingen die er niet in.

In de 26e minuut kregen de meiden een corner tegen, maar die werd keurig door de verdediging opgepakt. Isabel was op haar sterkst. Ze had het aardig aan de stok met de spits van Valken, maar deze maakte geen kans. De volgende keer moet ze de bal maar eens nemen en hem zelf ‘rossen’ op het doel.

Tess v. D. kreeg een lelijke schop tegen haar enkels en ging even aan de kant. Toen ze weer in het veld was mocht ze nog twee corners nemen en had ze een goede kans, die er helaas net naast zat. Fleur was zichtbaar niet fit, maar heeft toch enorm hard gewerkt deze wedstrijd. Dat was mooi om te zien voor met name haar oma die helemaal over was uit IJmuiden. Suzan op linkshalf had de smaak nog te pakken van twee weken geleden tegen Valken’68 JO9-7MF, maar helaas scoorde ze vandaag niet. Tess F. was ook op dreef. Bikkelen op het middenveld om de tegenpartij er niet doorheen te laten komen. Ze had een kans om te scoren, maar helaas. Hopen dat hij er de volgende keer wel ingaat.

In de laatste minuut was er een goede redding van Sophie waardoor de tegenpartij niet kon scoren.

Anic, Isabel en Mariël hebben hun taak goed verricht en gezorgd dat de tegenstanders alweer niet konden scoren. Mariel had een mooie kap en draai aan de zijkant. De trainingen werpen aardig hun vruchten af.

En daar was het langverwachte fluitsignaal. Op naar de warme chocomelk.

De meiden winnen met 0-1. Wat zijn ze trots. En wat mogen ze trots zijn!

De trainers zijn ook super trots op de meiden. Stuk voor stuk hebben ze enorme wilskracht en inzet laten zien bij deze derby!

Na deze pittige wedstrijd staan de meiden nog fier bovenaan en nog steeds zonder tegendoelpunten!

Zaterdag 11 februari 2017 om 11.15 uur spelen deze toppers thuis tegen Graaf W II VAC JO9-17MF. Komt u ze ook weer aanmoedigen? Ze vinden dat zo leuk!

Over aanmoedigen gesproken…. De supporters van Valken’68 hadden gehoord dat de supporters van de meiden schreeuwend en intimiderend overkomen. Misschien is dit een les voor ons als ouders….