JO9-7MF verslaan Leidschenveen met 0-5

De meiden van de JO9-7MF verslaan Leidschenveen met 0-5 en staan nog steeds met nul tegengoals aan kop!

Op deze, ten opzichte van afgelopen weken, best warme zaterdag (op de wind na) zijn er 10 meiden afgereisd naar Den Haag waar ze de meiden van FC Leidschenveen JO9-10MF troffen.

Op het kleine, maar gezellige sportcomplex speelden ze 8 tegen 8. Sanae was vandaag ziek en de tegenstanders hadden maar 9 spelers dus hadden de meiden hadden 2 wissels.

De meiden begonnen de eerste 10 minuten heel sterk en waren veel op de helft van de tegenstanders te vinden. Het duurde wel langer dan 5 minuten voor ze het doel ook hadden ontdekt. In de zesde minuut maakte Nikki dan het eerste doelpunt. Na deze mooie goal zag je de spanning van de meiden afglijden en gingen ze er weer vol voor. Ze willen gewoon graag winnen en die 0 houden! Zal dat vandaag weer lukken?

De wedstrijd gaat weer verder en in de negende minuut was het weer raak. Nu was het de beurt aan Anic die met haar harde schoten ook het net kan vinden. Door een fout van de keepster van de tegenpartij die de bal uitgooide in plaats van schopte, kwam hij recht voor de voeten van Anic en was het voor haar een appeltje eitje om hem langs de keepster in het net te knallen. In de 11e minuut viel Lisa en werd er afgefloten. Maar de meiden gingen door en Nikki schoot de 0-3 erin. De scheidsrechter heeft hier heel fijn de voordeelregel toegepast waardoor het doelpunt geldig was. In de 13e minuut schoot Anic net naast. In 15e minuut gaf Anic een keiharde voorzet waardoor Nikki de bal er zo inschoot. En daar was 0-4. In de 16e minuut kwam Mariël helmaal van achter met de bal naar voren. Ze dribbelde iedereen voorbij. Voor het doel liep Nikki haar helaas in de weg toen ze wilde schieten en helaas, de bal was net naast. Jammer, maar zo goed gedaan Mariël. In de 18e minuut kreeg Tess F. de bal voor haar voeten, ze schoot op het doel en deze bal kwam in de handen van de keepster. Fleur pakte de hele wedstrijd al alle ballen van de tegenstanders af om ze vervolgens door te spelen naar haar teamgenootjes.

Daar was de rust. Een beetje limonade en een beetje klagen door de meiden. De coaches pakten dit prima op. Ze kregen nog een paar aanwijzingen en ze waren klaar voor de tweede helft. De tweede helft begon. Verbazing alom bij de (voornamelijk vrouwelijke) supperters van FCR. De scheidsrechter van de eerste helft (een grote man) was ingeruild voor een klein meisje. Maar fluiten dat ze kon! Prima gedaan hoor!

In de 24e minuut was daar dan toch de tegenpartij gevaarlijk dicht bij ons doel. Maar een mooie, kalme redding van Sophie was een feit. En daarna nog een. Goed gedaan Sophie. In de 30e minuut schoot Nikki tegen de lat. In de 31e minuut was het weer raak door een mooie assit van Isabel. De keepster schoot in de voeten van Isabel. Isabel schoof de bal keurig door naar Lisa die hem er via de paal en de keepster inschoot. Daar was de 0-5. Mariel was gister enorm hard aan het werk. Ze rende en rende maar. En Suzan leefde nog een beetje op de euforie van de goal van vorige week. Tess van D. viel al in de 3e minuut uit door een blessure, maar speelde de wedstrijd verder op karakter. De meiden spelen nog wel veel op elkaar. Ze moeten nu leren om ruimte te maken wanneer dit gewenst is. Daar was het eindsignaal. De 0-5 is binnen. En de dames hebben erna ook nog bijna alle penalty’s raak geschoten.

En ja hoor, ze hebben het weer geflikt; geen tegengoals en de 3 punten na weer een overwinning! En dit met de 3 P’s in het spel, te weten: Pret, Plezier en Progressie.

Volgende week staat er een spannende pot op het programma, uit bij Valken’68 JO9-6MF, tegen de nummer 2 in deze competitie. Het zou echt heel leuk zijn als u de meiden komt aanmoedigen!