JO9-7MF houdt de 0-0 tegen Quick Boys JO9-11MF.

De JO9-7MF houdt de 0-0 tegen Quick Boys JO9-11MF.

Afgelopen zaterdag (25 maart 2017) was het dan zover. De thuisderby tegen Quick Boys. De meiden zullen moeten winnen, want dan zouden ze op 1 april al voor het kampioenschap spelen. Nerveus waren ze wel een beetje, de meiden. In de kleedkamer was dit wel te merken. Snel maar naar het veld om in te spelen.

Er werd afgesproken om acht tegen acht te spelen. Sophie was er niet, daardoor hadden de Vogels twee wissels. Roos was de scheidsrechter, zij ging voor de eerste keer fluiten. Maar nu kan al gezegd worden dat zij heel goed gefloten heeft. Dank je wel Roos!

De meiden gingen er gelijk fel in. Onze meiden, maar ook de meiden van Quick Boys. Quick Boys kwam in het begin aardig naar voren. Senae stond op het doel. Suzan had in het begin gelijk een goede actie. Ze blokkeerde een stevige aanval van de tegenstanders. Fleur werd omver gelopen en had daar echt last van. Nikki kreeg een elleboog in haar gezicht. En dat allemaal al in de zesde minuut. De Vogels komen meer op de helft van Quick Boys. In de tiende minuut een hele mooie kopbal van Tess F. Die deed lekker mee. Ze wilde vast haar vriendin, die bij Quick Boys speelt, verslaan. Daarna liep Lisa stevig en fel naar voren, maar voor het doel werd de bal afgepakt. Mariël stond voor de goal van Quick Boys in de twaalfde minuut. Een goede redding. Quick Boys ging ervandoor en liep stevig op het doel af. Maar daar was de redding van Senae. Lisa kreeg de bal, liep naar voren en speelde hem keurig door naar Nikki, die de bal helaas in de handen van de keepster schoot. Anic kreeg een bal en schoot hem naar voren. Lisa bleef vechten tegen de tegenstanders. De verdediging van Quick Boys stond als een huis vandaag. Dat mag ook gezegd worden! Mariël liep op met de bal gaf hem door naar Isabel die richting het doel ging. Er was een gat in de verdediging en daar was een goede kans. Helaas stond daar weer de keepster van Quick Boys. In de negentiende minuut hing er wel een doelpunt in de lucht van de Vogels. Maar de bal ging er maar niet in. Misschien was het tijd voor de rust, wat limonade en wat goed advies van de trainsters. Quick Boys had nog een gevaarlijke aanval, maar Fleur stond ervoor. Zij was vandaag lekker aan het jagen richting de tegenstanders. Na twintig spannende en lange minuten was het rust.

In de tweede helft was Anic meer aan de bal. Ze liep goed naar voren. Een voorzet op Nikki, die de bal in de handen van de keepster schoot. En daar ging Isabel ineens naar voren en werd ze gevaarlijk. Maar ook deze bal ging er niet in. Er stonden te veel meiden van Quick Boys voor het doel. Een soort van twee bussen voor het doel…. En daar was een prachtige voorzet van Nikki die achter de lijn ging. Tess v. D. deed lekker mee op het middenveld. Stond letterlijk en figuurlijk voor de tegenstanders. Ze liet de bal er niet door. In de 27e minuut was daar een hele goede redding van Senae.  Quick Boys werd echt even gevaarlijk. Je zag dat zij, net als de Vogels, deze wedstrijd erg graag wilden winnen. Zij wilden graag als tweede eindigen in de poule.

Isabel had weer de bal en rende naar voren, helaas kon Nikki hem niet goed aannemen en daar ging Quick Boys weer in de aanval. Maar Anic liep goed mee op en pakte de bal af. En zo gingen de meiden van beide teams aardig gelijk op. Twee corners nog voor de Vogels, maar de meiden van Quick Boys stonden echt met zijn allen voor het doel. De bal kwam er niet door. Isabel kreeg de bal en ging er fel in. Dat deed ze de hele wedstrijd al. Ze gaf een voorzet op Nikki, die de bal kreeg maar daar was de verdediging van Quick Boys weer. Een corner, Isabel nam deze. Ze speelde hem naar Tess F. en deze mistte in haar draai net het doel. Jammer Tess, je had het verdiend na de goede wedstrijd die je speelde! Nog vijf minuten. De meiden werden moe. Isabel gaf haar tegenstander een zet. Ze was het zichtbaar zat. De 37e minuut een inworp. Het doel van Quick Boys was vrij, nu moesten de Vogels gaan! Maar helaas de bal was weer weggewerkt. Nog twee minuten, de Vogels moesten nu alles geven om te kunnen scoren. Senae gaf een mega trap uit het doel, maar daar stond Quick Boys weer. De Vogels kregen nog een kans en gingen er met zijn allen voor. Samenwerking ten top. En daar was het eindsignaal. De 0-0 is een feit. Niet gewonnen. Maar ook geen tegengoal. Eerlijkheidshalve moet gezegd worden dat de meiden van Quick Boys goed waren. Het was een wedstrijd vol strijd, waarbij de Vogels eindelijk het onderste uit de kan hebben moeten halen. Ze hebben gevochten als leeuwinnen!

Het was zaterdag lekker druk langs de lijn. Veel ouders van de Vogels en veel ouders van de meiden van Quick Boys. Dat is toch wel leuk aan zo’n derby. Of dat voor de meiden ook leuk is? Natuurlijk, het is altijd leuk als er mensen naar je wedstrijd komen kijken. Maar dat iedereen, met goede bedoelingen, van alles loopt te roepen vanaf de kant daar hebben sommige van onze meiden wel last van. Misschien moeten wij daar als ouders van de Vogels op gaat letten voor onszelf. En voor de meiden!

Zaterdag 1 april spelen de meiden om 11.15 uur weer thuis. Nog een derby en wel tegen Valken’68 JO9-7MF. Helaas niet de kampioenswedstrijd, maar belangrijk en leuk genoeg om te komen kijken! Tot zaterdag!