JO9-7M wint op karakter

De meiden van JO9-7FM verliezen de bekerwedstrijd met 0-6 van de jongens van VVSB JO9-5F, maar winnen op karakter!

De laatste wedstrijd van 2016 is de bekerwedstrijd. De competitiewedstrijden zijn achter de rug en de meiden staan ongeslagen en zonder tegengoals bovenaan.

Deze wedstrijd is om 10.30 uur uit bij VVSB, tegen de jongens van de JO9-5F. Tegen jongens! Wat waren de meiden nerveus! Fleur was afwezig en Suzan was helaas ziek. Fiona was daardoor ook afwezig. Wilma werd vandaag geassisteerd door Kim, de moeder van Tess F. Zij zorgde voor de ene wissel die na 10 minuten, van de coach van de tegenstander, ook het veld in mocht. Dat waren de wissels. Waarschijnlijk had dit te maken met het feit dat zij op dat moment al met 4-0 voor stonden. In de eerste helft hebben de meiden weinig kansen gehad. Sophie stond de eerste helft op het doel. Achterin stonden Isabel, Mariel en Anic goed te verdedigen. Anic schoof daar waar het kon mee naar voren. Maar met harde afstandsschoten van een zeer snelle spits van VVSB werden er in de eerste helft 5 doelpunten ingeschoten. Isabel stond bijna letterlijk op die spits. Ze heeft hem goed dwars gezeten. Hij vroeg zich af wat ze aan het doen was. “Voetballen en verdedigen” zei Isabel. Tijdens de limonade, die de meiden niet zo lekker vonden, kregen ze nog wat laatste aanwijzingen. We gaan deze wedstrijd niet meer winnen, maar we gaan alles geven wat we in ons hebben. Dichter op de tegenstander, ook met corners en fel zijn. Bij de meiden wil dat zeggen; Lichaam en kont erin. Dit heeft geholpen. Die gassies wisten niet wat hen overkwam. Daardoor gingen ze regelmatig liggen en huilen. Onze meiden stonden erbij en keken ernaar. Vol verbazing en soms met wat irritatie. We kunnen u vertellen, de meiden vochten als leeuwinnen! In de tweede helft stond Senae op het doel en Sophie ging als rechtsvoor het veld in. Er werden meer kansen gecreëerd door Lisa, Sophie, Nikki, kleine en grote Tess en Anic. Echter, deze ballen waren net naast of kwamen in de handen van de, overigens zeer goede, keeper terecht. Over goede keepers gesproken; Senae heeft zichzelf overtroffen deze wedstrijd. Zij heeft menig bal, van de eerder genoemde spits, tegengehouden.

De meiden bleven tot het eind strijden. Ze gaven niet op. Ergens in de laatste 10 minuten viel het 6e tegendoelpunt. Ook na deze goal bleven ze doorgaan. Alhoewel Sophie aangaf dat het “oneerlijk en kansloos” was. Ze had gelijk, want er speelden wel 4 selectiespelers in dit team. Maar, het is maar een bekerwedstrijd en de competitie is veel belangrijker meiden…..

De coach van VVSB kwam persoonlijk aan de meiden vertellen dat ze zijn spelers heel goed weerstand hadden geboden. Dat onze verdediging als een huis stond en dat de meiden een betere conditie hebben dan zijn spelers. De meiden vonden het fijn om dat te horen! Maar verliezen, ook al is het de beker, is niet leuk. Dan maar een patatje in de derde helft. Helaas, de frituur was nog niet geopend om 12.00 uur. Dat was bijna nog een grotere teleurstelling dat het verliezen van de wedstrijd.