JO9-7M wint met 5-0 van Quick JO9-13MF.

Afgelopen zaterdag was het weer zo ver. We speelden om 10.00 uur thuis tegen Quick. Zij zijn een oude bekende uit de bekercompetitie. We moesten zelf weer een scheidsrechter regelen, dus Tess F. haar vader Jeroen floot deze wedstrijd. In overleg met de tegenstander werd er 8 tegen 8 gespeeld. Het was erg koud,maar er scheen een mooi zonnetje. Speciaal voor ons!
De wedstrijd ging beginnen. Sanae begon in de 1e helft als keepster en Sophie nam de 2e helft voor haar rekening. De coaches wilden eerst kijken hoe de wedstrijd zou verlopen voordat er een verdediger mee naar voren kon schuiven. De eerste 10 minuten verliepen een beetje stroefjes, maar omdat de tegenstander niet echt op onze helft kwam mocht Anic mee naar voren. Mariël en Isabel konden op deze manier samen voor de verdediging zorgen. Er kwam nu wat meer druk voorin. Nikki en Tess v. D kregen kansen, maar helaas ging de bal er net niet in. Maar in de 17e minuut was het dan Anic die met een afstandsschot de bal over de keepster in het net schoot. Yeah 1-0. Lekker zo net voor rust. In de rust kregen de meiden limonade en ondanks de kou ging dit er toch wel in. De moeder van Tess F. Beloofde de meisjes warme chocomel als ze zouden winnen. Sophie kleedde zich ondertussen om en zo konden we weer beginnen met de 2e helft.

Wij gaven meer druk waardoor Nikki in de 22e minuut de 2-0 maakte. Sanae, Fleur en Tess F. kregen ook nog kansen, maar helaas gingen deze ballen net naast of de keepster had de bal. Daarna was het Tess F. die als rechtshalf, het veld netjes breed maakte, met de bal opliep en een pass gaf aan Nikki zodat deze kon scoren in de 26e minuut. Daar was de 3-0. Na de aftrap belandde de bal bij Suzan aan de linkerkant en zij liep netjes aan de zijkant naar voren en speelde de bal keurig over naar Sanae, maar helaas ging die net naast. De achterballen van de tegenstander kwamen niet ver, waardoor Fleur de bal voor haar voeten kreeg geworpen en in de 28e minuut de 4-0 scoorde. Lekker meiden!
Na de aftrap kreeg Quick nog een klein kansje maar voor Sophie was dit een makkelijke bal. Sophie trapte de bal vervolgens aan de zijkant waar Tess v. D stond en zij gaf de bal weer aan Lisa. Lisa kon naar het doel rennen en eindelijk kwam dan haar doelpunt! Vorige week zeiden we al tegen haar dat de bal er volgende week in zou gaan. De 5-0 in de 30e minuut staat dus op Lisa haar naam. Topper! Zo bleef de stand ook tot aan het eindsignaal. Lekker meiden goed gespeeld stuk voor stuk. Zaterdag spelen we de kraker uit tegen Graaf Willem II vac. Zij zijn géén onbekenden voor ons, dit team zat ook in de bekercompetitie. Ze hebben 5 van de 6 wedstrijden gespeeld en hebben deze 5 wedstrijden ook allemaal gewonnen. Dus deze wedstrijd wordt een leuke pot. Tot zaterdag….

De meiden hebben na de wedstrijd in de kantine genoten van hun welverdiende warme chocomel met slagroom en kruidnootjes!