JO9-7M wint met 0-5 van Oegstgeest JO9-5M.

JO9-7M wint met 0-5 van Oegstgeest JO9-5F.

Afgelopen zaterdag speelden onze meiden uit tegen vv Oegstgeest Jo9-5MF. Voor onze toppertjes was dit de 1e wedstrijd in de competitie die om 08.30 uur begon. Ze moesten vroeg uit de veren want er was afgesproken om 08.00 uur op sportpark de Voscuyl. De meiden waren trouwens niet de enige Rijnvogels in Oegstgeest. De Jo15-1 moest ook om 08.30 uur voetballen. Zij wonnen met 0-2. Het was al vroeg druk op de what’s app. Alle ouders waren benieuwd of de wedstrijd wel doorging in verband met de vorst en in Oegstgeest spelen ze op gras. Maar het ging gewoon door. Onze meiden zijn bikkels!
De meiden (op één na) waren al op de kou voorbereid. Thermo leggings, thermo hemden, handschoenen aan en gaan!!!
Om 08.30 uur klonk het fluitsignaal om te beginnen. Dit keer speelden we 8 tegen 8. Oegstgeest had 10 meiden, dus dit aantal was prima. We waren maar net begonnen toen Wilma naar de scheids riep: ‘Scheids er loopt er één teveel in bij Oegstgeest’. Maar de scheids hoorde haar niet. Het is ongelooflijk maar waar! Maar gelukkig liep de trainer/begeleider van Oegstgeest naast haar dus zei ze het maar tegen hem. Hij vertelde: ‘Oh heb ik er één teveel in staan?’
TJA, proberen kan altijd zei Wilma, maar ik ben wakker hoor. Er werd één meisje uitgehaald door de trainer van Oegstgeest. Het spel ging ondertussen gewoon verder en al in de 3e minuut maakte Nikki haar 1e goal. Er werd goed gewerkt door alle meiden. Wilma en Fiona hebben mooie acties gezien en ook het overspelen naar elkaar ging prima. Goed bezig meiden.
De tegenstander is de 1e helft maximaal 2x op onze helft geweest, maar kansen hebben ze niet gehad en dus had Sanae als keepster ook weinig te doen. In de 11e minuut was het dan de vogelvrije Nikki die de bal kreeg en de 0-2 maakte. Maar wat een kansen hebben we gehad zeg. Nikki, Sophie, Lisa, Fleur en Tess v. D schoten of tegen de paal, of net naast of de keepster had dan uiteindelijk de bal. Hij wilde er maar niet in.
Eindelijk rust…. Na wat limonade. We hadden allemaal (ook de trainsters en de supporters langs de lijn) liever een warme chocomelk gehad ,begonnen we weer aan de 2e helft met nu Sophie op het doel. In de 25e minuut was het dan weer raak. Nikki maakte de 0-3. Doordat we op de helft van de tegenstander speelde schoven Mariël en Isabel op naar de middellijn (en wat hebben deze meiden weer goed verdedigd) en Anic als laatste vrouw mee naar voren ging. Tess v. D, Fleur en Sanae hadden weer mooie kansen, maar helaas de bal wilde er niet in. Suzan en Tess.F waren héél goed bezig als halfspelers. Ze hadden mooie acties en ze maakten het veld goed breed. Nadat Anic een keer tegen de paal schoot en een paar keer naast was het dan in de 37e minuut toch raak door Anic. Daar was de 0-4. Inmiddels kwam het zonnetje ook tevoorschijn. Lisa had ook nog een hele mooie actie (zie het filmpje op Facebook) helaas ging de bal net naast. De volgende keer zit hij er echt in hoor Lisa. In de allerlaatste minuut kreeg Tess F, die aan de linkerkant helemaal vrij stond, de achterbal van Sophie en dribbelde ze langs de lijn met de bal. Zij gaf de bal af aan Nikki en deze maakte het netjes af 0-5 in de 39e minuut. Yeah, ze hebben weer gewonnen!

Tot nu toe zijn deze meiden onverslagen en hebben ze nog geen tegendoelpunt gehad. Top meiden!
Zaterdag spelen de meiden om 10.00 uur thuis tegen Quick. Komen jullie ook kijken?