JO9-5 wint ruim 1e wedstrijd

1e wedstrijd van JO9-5 wordt ruim gewonnen.

Zaterdag 03-09-2016 om 8:45uur treden de jongens van Fc Rijnvogels JO9-5 op de Kooltuin aan voor hun 1e bekerwedstrijd van het seizoen.

De tegenstander is Quick-Boys JO9-10, die hun 2e bekerwedstrijd spelen vandaag.

De jongens worden eerst op hun positie gezet door hun trainer Gert van Dijk, wegens ziekte kan trainer Joep van den Herik helaas niet aanwezig zijn voor het 1e duel.

En daar klinkt de fluit voor de 1e helft, door gelijk druk te zetten door de spelers op het middenveld (Stijn en Natan).Wordt al vrij snel de bal veroverd en wordt de spits(chiem) al snel bereikt, door de kluts gaat de bal net naast.

In het begin van de wedstrijd gaan de ploegen gelijk op. Na 10min is de eerste wissel aan de kant van de Vogels, Teun komt erin voor spits Chiem en linker verdediger Sven wordt vervangen door Boaz.

Door een goed opgestelde verdediging bestaande uit Roan(rechts)Jurre(links) en Boaz in het midden worden enkele kansen ongedaan gemaakt.

Zodat de keeper(Nick) door een verre uittrap de bal weer in het spel brengt, door goed samenspel kan vervolgens Teun de score openen 1-0. Niet lang daarna is het weer Teun die 2-0 op het scorebord zet. Door een paar keer goed optreden van onze ijzeren muur achterin, eindigt zo de 1e helft.

In de rust wordt er van keeper gewisseld, Nick komt achterin te staan en Boaz gaat op doel. Ook worden er weer 2 spelers ingebracht, chiem vervangt middenvelder Stijn en Sven vervangt middenvelder Natan. Door nog wat aanwijzingen van de trainer wordt eraan de 2e helft begonnen. Net als in de 1e helft wordt er gelijk druk gezet door de Vogels en dat resulteert in een snelle goal door alweer Teun 3-0.

Door een mooie opbouw van achteruit beland de bal voor de voeten van linker middenvelder Sven die de bal mooi binnen schiet 4-0.

Na 10min in de 2e helft wordt er voor de laatste keer gewisseld aan de kant van de Vogels, Natan vervangt Jurre en Stijn komt in het veld voor Roan. In deze fase van de wedstrijd krijgen de bezoekers een paar kleine kansjes, maar die worden door de keeper(Boaz) mooi uit het doel gehouden. Na een mooie bal verovering van Stijn rechts achterin kan Chiem bereikt worden aan de rechterkant van het veld, hij versnelt met de bal op het doel af en met een soort lopje schiet hij de 5-0 binnen.

Vlak voor tijd schiet Teun, door een fraaie actie de bal tussen de palen, wat resulteert in een eindstand van 6-0.