JO19-3 zet de tegenstander een stap terug.

Wedstrijd, – Rijnvogels JO19-3 – SEV JO19-2

Grensrechter, Henk Jan,

Tussenstand, 2-3,

Eindstand, 4-3,.

Doelpunten, Bryan 1x, Joost 3x,

Twee teams die vlak bij elkaar staan in de competitie en SEV uit Leidschendam stond voor deze ontmoeting nog even boven onze kanjers maar toen het eindsignaal klonk werden de Leidschendammers een plaats teruggetikt in de ranglijst. Een spannende wedstrijd waar uiteindelijk de Rijnvogels de betere waren. De kasteelheren gaan voor missie en hun doel is visie, aldus hun website en willen dit ook uitdragen en zo de volle winst meenemen naar Leidschendam, helaas nu even niet.

In de eerste helft zijn het de vogels die direct aanvallend de wedstrijd beginnen en Bryan direct op de keeper van SEV af gaat maar de goed keepende doelverdediger kon deze aanval direct stoppen. Het duurde slechts zeven minuten en Ricardo stuurt Bryan langs de lijn naar voren die op zijn beurt Joost weet te vinden en nu weet de keeper deze pegel niet te stoppen, 1-0. Nog geen twee minuten na deze treffer is het al snel de beurt voor SEV en de gelijkmaker volgt, 1-1. Een volgende aanval komt Aron goed weg daar de bal knalhard tegen de paal stuitert doch wordt snel daarna verrast door een hoge bal die achter hem in de touwen beland, 1-2. Aanvallend is SEV die het af kan maken en de achterstand kan verhogen met 1-3 pas in de eindfase van het eerste bedrijf komt de achterstand iets dichterbij en met een 2-3 verlaten we even het grasveld en Adri die het even zonder Bertha moet doen heeft de taak de mannen een fellere tweede helft in te laten gaan.

Ook de kasteelheren hebben deze wijze raad opgevat en Aron kan de eerste aanval tegenhouden, de mannen die een sterkere tweede helft gaan spelen daar Bryan direct in de aanval gaat weet de gelijkmaker neer te zetten en dan nog geen twee minuten gespeeld en de wedstrijd ligt weer helemaal open, 3-3. SEV weet te scoren maar dan is er een buitenspel gezien door de grensrechter en vlak daarna een knal op de lat en weten onze mannen stand te houden en gaan de vogels er een tandje bij doen en de vele lange ballen naar voren weten wel de spitsen te bereiken maar dan is het net nog niet. In de eindfase waar we reeds vele kansen voorbij hebben zien gaan weet Bryan naar voren te komen en geeft de voorzet aan Joost die keurig achter een SEVer naar voren gaat en koelbloedig weet te scoren en de grensrechter die dan zijn vlaggetje omhoog gaat doen probeert deze treffer te dwarsbomen en de foto’s laten toch duidelijk zien dat dit om een schijnbuitenspel berust en de scheidsrechter beter weet en de 4-3 staat op het scorebord, een speler van SEV die al enkele waarschuwen heeft gehad voor te veel praten tegen de scheidsrechter wordt dan van het veld gestuurd en met tien speler gaat het SEV niet meer lukken en zo wint Rijnvogels verdient en pakken de volle winst op eigen bodem.