Rijnvogels JO19-3 heeft weer een puntje erbij.

Wedstrijd, – Rijnvogels JO19-3 – sv Die Haghe JO19-2

Scheidsrechter, Gerard Bol,

Tussenstand, 2-1,

Eindstand, 3-3,.

Doelpunten, Bryan 1x, Joost 1x en Mark 1x.

Een thuiswedstrijd op kunstgras veld 2, de gastspelers sv Die Haghe komende uit Den Haag waar onze boys toch zeker op eigen terrein punten moesten gaan scoren. Een wedstrijd waar we veel van konden verwachten en beide teams reeds acht wedstrijden hebben gespeeld en zij op de derde plaats staan en wij op de achtste met puntenverschil van negen. Met een 2-1 voorsprong de rust in en dan is het na de rust een tandje erbij en gaan voor de volle winst, helaas moesten we de punten verdelen.

In het eerste bedrijf van deze ontmoeting gingen beide teams er vol tegen aan en waren de kansen tot scoren aan beide zijde, een uitbraak in de twaalfde minuut van Brayen die door de verdediging van de Hagenaars brak en dit simpel af kon maken met de openingstreffer 1-0. Een eerste corner van de Hagenaars leverde de gelijkmaker op door niet goed uit te verdedigen en dan is het 1-1 wat niet nodig was. De volgende uitbraak is dat Aron Joost naar voren stuurt en dan simpel de aanval af kan maken, 2-1. Aron die de volgende naar voren stuurt is Brayen maar hier ziet de grensrechter een buitenspel. Een corner van Bart die hoog voor het doel komt mist een aantal hoofden om de voorsprong te verhogen maar helaas, met deze stand gaan we even richting kleedkamers en kantine.

De tweede helft komen onze mannen direct in de aanval en Joost gaat dan ook regelrecht op de Haagse keeper af maar deze kan de bal tegenhouden. De corners van Die Haghe zijn simpel maar treft wel het net van de Rijnvogels, kon niet zien wie deze in het net tikte, en de gelijkmaker is reeds gemaakt, 2-2. Een overtreding net binnen het strafschopgebied wordt door Gerard Bol gezien en besluit geen gele kaart maar wel een penalty en de tegenpartij verwacht toch zeker geel dan wel rood. De bal wordt op de stip gelegd en Aron kiest de goede hoek maar kan deze bal niet tegen houden en komt Die Haghe op de voorsprong, 2-3. Bart die even een sprintje wilde maken valt pijnlijk tegen het kunstgras en een Haagse speler laat even zien dat hij best wel sportief wil zijn en helpt Bart richting zijlijn en kwakt hem daar gewoon neer en weet niet hoe snel hij weer in het veld wil komen, Bart wordt door eigen mensen voorzichtig van het veld gedragen. De volgende aanval gaat via Mark en besluit geen voorzet te geven maar ziet de Haagse keeper iets te ver uit zijn doel komen en schiet gewoon hoog over hem heen en achter hem in het doel, geweldig Mark en de altijd serieuze blik veranderd een brede lach op zijn gezicht, mooi is dat als je Mark ziet groeien in alle wedstrijden en zijn tactiek ziet verbeteren en zijn trouwe trotse opa die dit allemaal gade slaat langs de lijn en geen wedstrijd voorbij laat gaan en dan staat het weer gelijk, 3-3. Een rode kaart voor een Haagse speler die niet de bal raakt maar vol op de benen van Joost hakt, wie de foto’s wil zien kan ze opvragen maar zijn wel schokkende beelden. De vrije trap die de eventuele winst zou kunnen maken in de slotfase blijft uit en ook met tien tegenspelers lukt het niet om de volle drie punten te pakken op eigen terrein en slecht met een punt verlaten we veld twee waar de trainer van Die Haghe toch nog even verhaal gaat halen bij scheidsrechter Gerard Bol waarom hij wel een rode kaart krijgt en vindt dat de tegenpartij dat ook had moeten krijgen maar ja wie kan dan tegen een sterk pratende scheidsrechter op en verlaten ook zij de Kooltuin.

Volgende wedstrijd is weer een thuis wedstrijd tegen graaf Willem Vac en gaan we wel voor de volle winst , ja toch mannen. Beterschap Bart.