JO19-3, de eerste drie punten op eigen terrein.

Rijnvogels JO19-3, de eerste drie punten op eigen terrein.

Wedstrijd, Rijnvogels JO19-3 – HVV JO19-4

Scheidsrechter, G.Bol,

Tussenstand, 2-1,

Eindstand, 4-3.

Doelpunten, Joost 2x, Brayen 1x, Bart 1x.

HVV , de Koninklijke Haagse Cricket en Voetbal Vereeniging uit s’Gravenhage was onze tegenstander die we op de Kooltuin ontvingen en dit was de vierde wedstrijd waarvan drie verloren, dus werd het tijd dat er punten gescoord moest worden en eindelijk was het zover.

De eerste helft begon moeizaam het leek wel of beide teams nog vastgevroren stonden op de grasmat, weinig beweging maar de diesels werden warm en werd er gevoetbald. Echte kansen waren maar klein, de eerste die was voor Joost die helaas geen touw raakte maar de paal. Na dertig minuten was de openingstreffer voor HVV. De gelijkmaker was dichtbij maar de keeper van HVV kwam telkens goed uit zijn doel, ook onze keeper Aron wist spectaculair vele aanvallen van HVV te stoppen. Een assist van Johan naar Joost en knalt de 1-1 in. De daarop volgende minuten vlak voor rust kon Brayen de 2-1 in tikken.

In de tweede helft begon Rijnvogels direct met de aanval en de counters van HVV werden door onze keeper Aron spectaculair gehouden. De tiende minuut ziet Bart op afstand een mogelijkheid en verrast de keeper van HVV, 3-1. De verdediging van HVV verslapt af en toe en Brayen kan daar van profiteren maar de keeper van HVV komt goed zijn doel uit. Hierna volgen er nog een aantal spannende momenten HVV komt terug en scoort de 3-2, een counter van de vogels zorgt dat Joost de voorsprong weer kan veilig stellen, 4-2. Ook onze verdediging laat een steekje vallen waardoor HVV weet te profiteren en wordt het weer opnieuw een spannende wedstrijd met 4-3 en doen er dus alles aan om de gelijkmaker te kunnen maken. Even lijkt het er op dat de vogels vijfde goal te maken daar Brayen een voorzet geeft aan Joost en hij kan scoren maar de grensrechter van HVV vond dat er een buitenspel positie te zien was dus het vlaggetje omhoog en het doelpunt wordt afgekeurd. Een blessure van Zhana die de wedstrijd moest staken daar hij een tik tegen zijn knie kreeg en de wedstrijd moest stoppen, hopelijk valt het mee en we hopen dat hij er de volgende keer weer bij kan zijn. In de eindfase kunnen de Hagenaars niet meer over gaan tot scoren en zo wordt HVV die hoog in de ranglijst staat en een nederlaag moet incasseren.

Geweldig gespeeld mannen het moest er een keer van komen en de eerste drie punten zijn binnen.