JO19-3 beleefd een spektakelwedstrijd op het hoofdveld.

Wedstrijd,  Rijnvogels JO19-3 – DWO JO19-2,

Scheidsrechter, Gerard Bol,

Tussenstand, 1-3,

Eindstand, 6-4,

Doelpunten, Aron 1x, Joost 3x Brayen 1x Mark 1x.

Vandaag mogen we op het hoofdveld de uit Zoetermeer afkomstig DWO ontmoeten, op het schema staat dat de wedstrijd om 14.30 uur moet beginnen maar een berichtje van de spelers van DWO die even iets later komen daar zij met het openbaar vervoer afrijzen richting de Kooltuin en een vertraging hebben van zeker twintig minuten. Dit komt goed uit daar onze mannen even de verloren trainingen kunnen inhalen.

Het beginsignaal heeft maar nauwelijks geklonken en DWO gaat als een speer op onze doelman Aron af die gelukkig deze snelle aanval weet te stoppen, oke mannen we zijn weer bij de les en voetballen maar. DWO die helemaal onderaan de ranglijst staat en willen nu wel eens  een wedstrijd winnen om van deze plaats af te komen. In de eerste helft lijkt het er op dat dit zomaar gaat gebeuren en zij komen zelfs op 0-3 te staan. De enkele kansen die de Rijnvogels krijgen worden bijna niet benut en knalt Mark een keer tegen de paal of de keeper van DWO stopt deze aanvallen. Gelukkig weet Brayen door de verdediging heen te breken , een assist naar Aron Z. en maakt het simpel af en gaan we met een achterstand van 1-3 vanaf het hoofdveld de rust in.

In de tweede helft zijn de rollen volledig omgedraaid en zien we team die ook zonder de nodige trainingen een wedstrijd weet neer te zetten waar het publiek getrakteerd wordt op een wedstrijd zoals we ze wel vaker zien en gaan er vol tegen aan. De eerste echte kans om te scoren krijgt Joost die maar net een voetje te kort komt en de bal rolt naast. Vervolgens komt Joost in een buitenspelpositie naar voren , de grensrechter die bijna vanaf de middenlijn zijn vlaggetje omhoog laat wapperen en onmogelijk een buitenspel kan bepalen schiet Joost de 2-3 in de touwen en een discussie met scheidsrechter Gerard gaat niemand winnen. Als een keeper heel vaak ver uit zijn doel komt riskeer je een groot risico dat het zomaar kan gebeuren dat je te laat terug komt en Joost weet daar wel raad mee en dan staat het 3-3 en het publiek schreeuwt het dak van de tribune volledig aan puin. Een counter van DWO passeert onze keeper en staan we even op achterstand die niet lang gaat duren daar onze mannen een aantal tandjes er bij gaan doen. Door foutjes in de verdediging van DWO kunnen we snel uitlopen en Joost en Brayen kunnen dan simpelweg scoren, 5-4. In het slotakkoord weet Mark vanaf 30 meter de doelman van DWO, die nog steeds te ver uit zijn doel komt,  af te straffen en de bal beland over hem heen in de touwen, 6-4 , wat een ontlading bij het publiek en zeker bij Mark die samen met de mannen volledig uit hun dak gaan en wat balen de Zoetermeerders zij blijven helaas op de onderste plaats.

We kunnen terug kijken op een wedstrijd waar scheidsrechter Gerard Bol de touwtjes volledig  in zijn handen had en met slechts twee gele kaarten de gemoederen laag wist te houden. We hebben een super spannende wedstrijd gezien en kunnen ongelooflijk trots zijn op onze mannen.