JO19-2 pakt drie punten tegen Quick Boys

Wedstrijd, Rijnvogels JO19-2 – Quick Boys JO19-5,

Doelpunt, Joost 1x, Bryan 1x en Aron Z. 1x,

Trainers Bertha en Adri.

Scheidsrechter, Nico Kuijt.

Een thuiswedstrijd tegen de de Katwijkers uit de Zuidduinen lijkt soms een lastige opgave als we terug kijken uit de derby’s die we eens gespeeld hebben. Onze mannen die deze keer helemaal compleet veld 4 betreden, dus eindelijk een teamfoto, en beide teams na een warming up nog even het juiste ritme moesten vinden.

In de eerste helft waren beide teams nog niet volledig op topconditie en zagen we vele mannen van beide ploegen volledig stil en rechtop staan dus weinig bewegingen. Toch zagen we langzaam een wedstrijd waar de Rijnvogels meer in de aanval kwamen en er werden kansen gecreëerd en zagen dat de mannen elkaar opzochten en ook de lange voorzetten waren er maar deze werden niet afgerond met een doelpunt. Een eerste gevaarlijke aanval was van QB die een harde knal op het doel van Aron wisten te maken en Aron wist deze te stoppen. De volgend aanval was voor de Rijnvogels en Martijn S. wist van af de zestien meter met een haar zuiver schot richting het doel van QB te knallen maar de keeper kon deze maar net over de lat te tikken en moest er een corner worden genomen. Deze kwam hoog voor het doel en Joost kon deze simpel in koppen in de vijf en twintigste minuut van de wedstrijd. QB die de vele aanvallen niet kon afmaken bleven daardoor op de nul staan, Bryan die de lange voorzetten wel benutte en simpel door de verdediging van QB ging maakte de 2-0. Scheidsrechter Nico moest in de eerste helft vele waarschuwingen geven aan pratende spelers en dan volgde ook de gele kaart als men zich er niet aan houd. Met een voorsprong van 2-0 verlieten we het veld voor een korte pauze.

De tweede helft waren de mannen van de Rijnvogels de betere en wist ook QB in het tweede bedrijf hun aanvallen niet af te maken en de achterhoede van de Rijnvogels hadden ook geen moeite om QB maar enigszins door te laten breken. Ook in de tweede helft Moest scheidsrechter Nico het geel laten zien aan pratende spelers en dan ben je verliezende partij. Een vrije trap van Aron die maar rakelings over de lat scheert en in een volgende fase van de wedstrijd blundert QB bij een terugspeelbal waar Aron heel alert op reageert en heel simpel de 3-1 in kan schieten. Een van de vele counters van QB die maar zelden onze goed keepende Aron weet te vinden breekt in de laatste minuut van deze derby wel door en brengt de einduitslag op 3-1.

Goed gespeeld mannen al had ik meer doelpunten willen zien daar er kansen genoeg waren maar de drie punten zijn zeker verdiend en komen we op een tweede plaats te staan in de competitie. Volgende wedstrijd is uit tegen Meerburg die de vierde plek in nemen en dan is het donker als we weer op de Kooltuin arriveren.